Alles over de zouttherapie in Amstelveen

De zouttherapie in Amstelveen van de haloclinic wordt steeds bekender, en dat is maar goed ook. Zouttherapie (ook wel halotherapie genoemd) kan namelijk helpen bij veel uiteenlopende klachten., voornamelijk aan het ademhalingsstelsel. De therapie vindt plaats een een zogenoemde zoutkamer. Dit is een afgesloten ruimte waarin lucht wordt geblazen waar mediciaal zout in is opgelost. Als je in deze kamer verblijft adem je deze verrijkte lucht dus in, waardoor je longen en luchtwegen worden gereinigd. Dat zout een ontsmettende werking heeft is al sinds jaar en dag bekend, de zouttherapie in Amstelveen is echter nog relatief nieuw. Gelukkig zien steeds meer mensen de voordelen van de therapie in en kan dus een steeds groter wordende groep mensen beter ademhalen met dank aan halotherapie. De klachten die je kunt verminderen met deze therapie zijn onder andere:

  • Longgerelateerde klachten zoals astma, COPD en chronisch hoesten
  • Hooikoorts
  • Huidklachten zoals psoriasis en eczeem

Je kijkt er misschien van op dat ook je huid kan opknappen van de zouttherapie in Amstelveen, maar eigenlijk is dit heel erg logisch. Zout heeft namelijk een ontsmettende werking, en omdat je je met je hele lichaam in de zoutkamer bevindt komt natuurlijk ook de huid ermee in aanraking. Door zijn antibacteriële werking doodt het de slechts bacteriën die de psoriasis of eczeem veroorzaken, en daardoor verminderen de ontstekingen op de huid. Je kunt dus niet alleen met longklachten terecht bij de halotherapie in Amstelveen, maar ook als je bepaalde, chronische huidklachten hebt zou je het eens kunnen proberen. Er zijn je al veel mensen voorgegaan met hele mooie resultaten!

Met astma naar de zouttherapie in Amstelveen

Een van het belangrijkste effect van de zouttherapie in Amstelveen is dat mensen weer vrijer kunnen ademen. Dit is natuurlijk precies wat mensen Alles over de zouttherapie in Amstelveenmet astma graag willen. Astma is een ontstekingsziekte van de longen, waarbij de bronchiën constant geïrriteerd raken. Als gevolg daarvan moet men veel hoesten en is het moeilijk om te sporten doordat iemand constant kortademig is. De zouttherapie in Amstelveen kan je symptomen verlichten. Het medicinale zout dat je inademt is namelijk antibacterieel, en werkt zodoende ontsmettend. Als gevolg daarvan verminderen de ontstekingen in de longblaasjes en daardoor ook de irritatie aan de bronchiën. Je hoest veel minder, kunt vrijer ademen en zult zien dat zelfs sporten je veel beter afgaat. Bij astma adviseren ze een serie behandelingen, welke het beste 2 á 3 keer in de week plaatsvinden. Deze serie kun je het beste twee keer in het jaar herhalen voor het beste resultaat.

De vele voordelen van halotherapie

Het medicinale zout dat je inademt gedurende de zouttherapie in Amstelveen doet veel meer dan we in dit korte stukje kunnen vertellen. Zoals je al hebt kunnen lezen vermindert en verwijdert het ontstekingen in de longen, maar het verbeterd ook daadwerkelijk de algemene kwaliteit van leven. Het kalmeert namelijk het centrale zenuwstelsel. Daardoor krijgt u meer energie, kunt u beter slapen en bent u bovendien beter bestand tegen stress. De zouttherapie in Amstelveen kan je dus niet enkel helpen bij klachten aan het ademhalingsstelsel, maar ook bij chronische huidklachten en zelfs slaapproblemen kan het een oplossing bieden. Ben je nieuwsgierig naar de werking ervan? Contacteer ze dan gerust voor meer informatie. De eerste sessie krijg je gratis!