Beginnen met online boekhouden?

Elke ondernemer of bedrijfsbaas kent het wel, de boekhouding. In de praktijk komt de boekhouding vaak neer op stapels onoverzichtelijke papieren en duizeling van de vele cijfertjes. Het is voor veel ondernemers een grote klus die nooit veel plezier of inspiratie oproept. Bovendien is het een veelvoorkomend probleem voor ondernemers die hun eigen boekhouding doen dat het ze veel tijd kost om de regels helemaal onder de knie te krijgen en te snappen. Of nog erger, ze verdiepen zich niet in de details van de boekhouding met betrekking tot de verschillende soorten belastingen en toeslagen waardoor ze al snel kampen met financiële problemen omdat ze toeslagen over het hoofd zien en zo al snel veel boetes binnen zien komen. Het is voor veel bedrijven echter wel heel belangrijk om een goed overzicht in de financiën te blijven houden. Zo zorg je er namelijk voor dat het bedrijf niet teveel kosten maakt waar het eigenlijk het budget niet heeft of dat het bedrijf niet te weinig investeert en winst misloopt terwijl daar eigenlijk wel ruimte voor is maar ze het veilig spelen omdat ze niet goed op de hoogte zijn van de status van de economische zaken binnen hun bedrijf. Kortom, het is dus heel belangrijk voor ondernemers en bedrijven om goed op de hoogte te zijn van hun economische zaken en om hun boekhouding goed op orde te hebben.

online boekhouden bij boekhoudprogramma overzicht

Op de website van boekhoudprogrammaoverzicht.nl kunt u een handig overzicht krijgen van de opties met betrekking tot online boekhouding die beschikbaar zijn voor ondernemers en bedrijven, wat de site haar klanten biedt:

  • De mogelijkheid om verschillende boekhoudprogramma’s voor online boekhouden te vergelijken in prijs en kwaliteit.
  • De mogelijkheid om uitleg en advies te krijgen over online boekhouding, zo staat op de site veel informatie over wat er allemaal komt kijken bij online boekhouding en hoe u het als bedrijf of eenmanszaak het beste stappen kunt zetten met online boekhouding.
  • Een blog over online boekhouding waar informatie wordt gegeven over het proces en actuele nieuwe mogelijkheden van online boekhouding. Bovendien is dit een plek waar bedrijven en zzp’ers hun ervaringen kunnen delen met de verschillende programma’s die boekhoudprogramma overzicht ze biedt voor de hulp bij online boekhouding.

Als beginnende boekhouder is deze site dus een super handig hulpmiddel om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen en om in contact te komen met professionals of mensen die meer ervaring hebben met het doen van hun eigen boekhouding in een programma voor online boekhouding.

Eigen ervaring met online boekhouden

Zelf heb ik als zzp-er aan het begin van mijn carriere veel problemen en moeite gehad met het op orde houden van mijn financiën en mijn boekhouding. Ik hield verschillende mappen bij die al snel door elkaar raakten waarna ik niks meer terug kon vinden en belangrijke facturen kwijtraakte. Voor mij was online boekhouding de oplossing die ervoor zorgde dat ik minder tijd kwijt was aan de boekhouding en aan het oplossen van de problemen die ik had veroorzaakt door mijn slordige boekhouding. Online boekhouding is super!