Brandblusser

We denken er niet snel aan om een brandblusser te kopen, maar dit is toch essentieel om in huis te hebben. Het ontstaan van een brand zit in een kleine hoek. Natuurlijk doen we er alles aan om dit te voorkomen. Alleen is het handig maatregelen te nemen voor het geval het toch gebeurt. Bij Allesveilig.nl worden brandblussers voor allerlei situaties verkocht. Naast de artikelen staat hier ook allerlei informatie die u kunt doorlezen om u te verdiepen in brandblussers. Zo is het zeker dat u de juiste brandblusser koopt voor de juiste situatie. Deze worden namelijk ingedeeld in verschillende brandklassen:

  • Brandklasse A: vaste stoffen als hout, papier en textiel.
  • Brandklasse B: vloeistoffen als benzine, alcohol, oplosmiddelen, plantaardige oli├źn en vetten.
  • Brandklasse C: gassen als aardgas, propaan, butaan en waterstof.
  • Brandklasse F: frituur en vetbranden.

Lees dus goed waar een betreffende brandblusser geschikt voor is. Het is nadelig als u er pas achter komt bij een brand dat uw blusser het vuur juist versterkt. Dat is juist niet de bedoeling. Verder is het ook goed om uit te zoeken of de blusser makkelijk in gebruik is. Ook mensen die niet al te handig zijn, moeten een apparaat kunnen bedienen. Daarnaast verschilt het ook per pand wat voor soort er nodig is. Hier bestaan ook richtlijnen voor. Bij Allesveilig.nl worden brandblussers verkocht die voldoen aan richtlijnen voor de bijbehorende certificaten en ze beschikken allemaal over een Rijkstypekeur.

Selecteer de juiste brandblusser

Bedenkt als eerste goed wat voor brand er kan ontstaan in het pand. Woont u gewoon in een woonhuis? Dan kan brand veroorzaakt worden door het koken, of door kortsluiting. In het ergste geval ontstaat er brand als een bewoner of bezoeker niet voorzichtig genoeg is en per ongeluk de brand aanzet. Aan het laatste wilt u natuurlijk niet denken, maar het is wel mogelijk. Als u weet welk type brandblusser u nodig heeft, dan moet u aan de inhoud en bluscapaciteit bedenken. Deze hebben te maken met de grootte van de brand. Voor een kleine brand is een lagere capaciteit nodig dan een grote. Voor beide situatie heeft u een geschikte blusser nodig. Allesveilig.nl biedt blussers geschikt voor meerdere omstandigheden:

  • Schuimblusser: een vaak geselecteerde brandblusser dat blust met een mengsel van water en een speciaal ontwikkeld AAAF-schuim. Door dit schuim komt er geen zuurstof bij het vuur, waardoor de brand snel gedoofd wordt. De blussers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en capaciteiten. Te gebruiken voor branden in klasse A en B.
  • Poederblusser: deze blust met een speciale bluspoeder. Er zit een permanente druk op en is vorstbestendig. De blusser is ook toe te passen op onder spanning staande apparatuur, alleen tast het wel alle materialen aan. De poederblusser is geschikt voor brandklasse A, B en C.
  • CO2 brandblusser/koolzuursneeuwblusser: hiermee wordt het vuur uitgeblazen en is geschikt voor ruimtes die vol staan met kostbare apparatuur als computers en servers. Deze is toe te passen voor brandklasse B en C.
  • Vetbrandblusser/vet schuimblusser: dit is een schuimblusser die nog effectiever is in het geval van brand waar frituurvet of andere vetten bij betrokken zijn. Deze brandblusser is met name het meest geschikt in horecagelegenheden.

Raadpleeg Allesveilig.nl voor deskundig advies

Het kopen van een brandblusser is makkelijk gedaan, maar toch is het beter om het advies te vragen van een deskundige. Gelukkig zijn de medewerkers van Allesveilig.nl telefonisch bereikbaar om antwoord te geven op uw vragen. Mocht u niet goed weten hoe u de brandveiligheid zo goed mogelijk kunt verzorgen, neem dan contact met Alles Veilig op om de juiste brandblusser te kopen.