Door een hovenier uit Breda een droom navolgen

vanoorschothoveniers - hovenier bredaAl 40 jaar woon ik in de omgeving van Roosendaal en Bergen op Zoom. Oorspronkelijk kom ik uit een buitenwijk van New York, maar omdat mijn moeder jaren geleden besloten heeft mijn vader te verlaten voor een Nederlandse tulpenboer, ben ik officieel Nederlands staatsburger. Ik ben mijn moeder zo dankbaar dat ze mij heeft op laten groeien in Nederland en ik ben zo trots dat ik een nuchtere Hollander ben geworden, die niet alleen van aanpakken houdt maar ook echt goed werk aflever. Ik ben een van de weinige personen die van zijn hobby zijn werk heeft kunnen maken. Als jongen van 16 was ik al gek op de bossen en de natuur, maar mijn moeder vond dat ik mij meer moest richten op een technische studie. Ik verzette mij hevig en wilde graag mijn dromen volgen, zonder daarbij echt na te denken over de toekomst. Via een klasgenoot kwam ik bij Van Oorschot Hoveniers terecht, een hovenier in Breda. Bij deze hovenier in Breda kon ik aan de slag als loopjongen. Dit was voor mij geen probleem, ik woonde namelijk nog thuis en ik verdiende een klein zakcentje bij door te werken bij deze hovenier in Breda. Tegenwoordig is deze specifieke hovenier uit Breda een van de meeste gevraagde hoveniers uit de regio. Vroeger was dit echter nog niet het geval, toen moest hovenier Breda nog haar naamsbekendheid verkrijgen door de goede diensten uit de buurt en daar droeg ik uiteraard dan aan bij. Dit trotse gevoel was van korte duur, want mijn moeder kreeg een nieuwe vriend die ook bij ons in huis kwam wonen. Ik had geen goede verstandhouding met deze man en er werd besloten dat het beter voor mij was om de hovenier in Breda te verlaten, het huis uit te gaan en mij te richten op een ‘echte’ studie. Mijn wereld stortte in en ik ben direct het huis uit gegaan. Zonder mijn moeder of wie dan ook in te lichten heb ik een jaar lang in de schuur van de hovenier in Breda gewoond. Op die manier had ik geen onkosten en was het kleine loon wat ik ontving elke maand uiteindelijk toch genoeg om een deeltijd studie te doen.

Studeren door de hovenier uit Breda

Via mijn studie informatica leerde ik leeftijdsgenoten kennen die samen in een huis woonden. Ik ging op bezoek en het leek mij ook wel wat om in een studentenhuis te wonen. Echter, na enkele maanden in het toch wat vieze huis had ik er genoeg van en wilde ik het liefst terug naar de schuur van de hovenier in Breda. Al die tijd werkte ik nog bij die hovenier en was ik opgeklommen van loopjongen naar projectmanager. Ik verdiende iets meer en het werd mogelijk om een klein stukje land te kopen naast het bedrijf. Ik kocht materialen en begon langzaam aan de bouw van mijn eigen huisje. Als projectmanager van de hovenier uit Breda moest ik goed op de concurrentie letten en proberen vooruitstrevend te zijn in alle vlakken. Ik kreeg steeds meer vrijheid en toen ik na zes jaar mijn studie had afgerond begon ik met de bouw van een website. Het leek me een ideaal platvorm om Van Oorschot Hoveniers ook buiten de regio bekendheid te geven. Het bleek een uitkomst. De website was zeer succesvol en werd uiteindelijk door bijna 90% van de internetgebruikers bezocht. De website werd uiteindelijk werd steeds meer uitgebreid en Van Oorschot hoveniers ging zich steeds meer specialiseren op het gebied van:

  • Tuinonderhoud
  • Tuinaanleg
  • Tuin ideeën

Het bleek een gouden greep, want via deze website stromen de klanten binnen. Ik ben erg trots dat ik heb mogen bijdragen aan dit succes, want zonder mijn passie voor de natuur en studie informatica had het wellicht nog wel iets langer geduurd voordat ook een hovenier zich op internet zou bevinden. De huidige website is wel anders dan die ik heb ontwikkeld omdat er steeds meer met de wensen van de klant rekening wordt gehouden. Eerst volgde ik alleen mijn droom en tegenwoordig moet de droom van de klant nagestreefd worden.

Groene vingers zitten in het bloed

Nadat de website is overgekocht, heb ik het land achter mijn huis kunnen aankopen. Nog steeds werk ik bij deze hovenier in Breda en omdat hier mijn hart en ziel ligt en ik ben opgegroeid met het bedrijf, zal ik over minder dan 5 jaar het bedrijf geheel kunnen overnemen. Mijn oude baas is de pensioenleeftijd al jaren geleden voorbij gegaan en zou nu echt van de oude dag willen genieten. Hij is eigenlijk altijd als een vader voor mij geweest. De man die mijn vaders plek heeft ingenomen en letterlijk ook mijn plek in mijn ouderlijk huis, is een tijd terug opgepakt vanwege geweldpleging en dit heeft mijn moeder doen beseffen dat alle jaren met hem eigenlijk voor niets zijn geweest. Omdat ik mijn leven wijdt aan de natuur en het onderhoud ervan, heb ik nu een plekje vrij in mijn huis, een plekje die vanaf volgende week door mijn moeder zal worden opgevuld. Samen spannen we onze groene vingers samen en zullen wij zorgen dat deze geweldige hovenier in Breda nog jaren kan voortbestaan. Natuurlijk kijk ik wel eens naar de website van de hovenier uit Breda, waar tegenwoordig zelfs schitterende impressies van tuinen te zien zijn. Ik ben een troste man en ben heel gelukkig met alles wat ik heb kunnen neerzetten.