Een jaarrekening opstellen voor een lening

Sinds 2015 heb ik een bedrijf en de laatste jaren is het bedrijf snel gegroeid. Het gaat erg goed met het bedrijf, maar ik wil graag grote stappen maken en daarvoor geld lenen. Ik had een gesprek bij de bank en zij wilden eerst een jaarrekening zien voordat ik geld kon lenen. Ik moest dit door een bevoegd persoon laten maken, zoals een accountant. Ik kon geld besparen door zelf dit verslag te maken en daarna door mijn accountant te laten controleren. Op de website externeverslaggeving.nl vond ik gelukkig veel informatie over het opstellen van zo een rekening. Ik had hier geen ervaring mee, daarom was alle hulp bruikbaar. Toen ik in 2015 mijn bedrijf begon, had ik alleen mijn eigen geld gebruikt. Ik was geen voorstander van geld lenen en gelukkig had ik geld apart gezet voor de start van mijn bedrijf. Ik wist al een paar jaar dat ik zelf een bedrijf wilde starten, daarom had ik elke maand een gedeelte van mijn salaris apart gezet. Het geld dat ik verdiende met mijn bedrijf gebruikte ik voor de groei, ik betaalde mijzelf maar een klein beetje salaris. Op deze manier kon mijn bedrijf snel groeien, maar ik merkte dat ik een groot bedrag moest investeren om door te blijven groeien en dit bedrag had ik niet. Tijdens een gesprek met de bank bleek dat ik het benodigde bedrag kon lenen, maar ik moest wel al mijn financiën laten controleren en een jaarrekening opstellen. Mijn accountant vertelde mij, dat hij kon helpen met dit document, maar ik schrok een beetje van de prijs. Daarom stelde hij voor dat ik zelf de jaarrekening kon opstellen, waarna hij alles kon controleren, zo kon ik een groot bedrag besparen.

Hulp bij het opstellen van een jaarrekening

Aangezien ik nog nooit zo een overzicht had gemaakt, ging ik direct op zoek naar meer informatie. Ik vond een aantal websites met informatie over een jaarrekening, maar voor mij was externeverslaggeving direct het handigste. Op deze website staat veel informatie over de boekhouding en financiën van een bedrijf, dit is handig voor veel ondernemers en accountants. Ik had jaren geleden boekhouden op school en herinnerde mij veel dingen, maar kon de jaarrekening niet opstellen zonder hulp. Ik belde het nummer op de website voor een voorbeeld en dit werd naar mijn email gestuurd. Hierna ging ik zelf aan de slag met de informatie op de website.

De lening gekregen van de bank

Het was veel werk om de jaarrekening op te stellen, maar met de hulp van externeverslaggeving.nl lukte het mij. Het was ook mogelijk om dit bedrijf in te schakelen, maar dat was gelukkig niet nodig. Mijn accountant had slechts een paar kleine opmerkingen, maar zei dat ik het erg goed gedaan had. Hierna ging ik naar de bank om een lening af te sluiten en dit werd gelukkig goedgekeurd. Voor informatie over een jaarrekening kan ik externeverslaggeving.nl aanraden.

  • Er is veel handige informatie over een boekhouding 
  • Ik kreeg een voorbeeld via de mail
  • Met de hulp van deze website kon ik het verslag zelf maken
  • Je kan ook dit bedrijf inschakelen voor hulp