Krijg weer grip op je leven via een afkickkliniek

Als je nadenkt over het leven, dan kijk je vaak naar een specifiek voorbeeld en in de meeste gevallen is dat je eigen leven. Leven betekent veel verschillende dingen. Het vormt bijvoorbeeld een direct contrast met de dood. Dus als je leeft, dan ben je simpel gezegd niet dood. Maar we spreken vaak ook van echt leven of je leven leven. De vraag is dan ook wat we daar mee bedoelen. Het lijkt erop dat leven een soort metafysische betekenis heeft die als een soort van achtergrond functioneert voor wat we het praktische leven kunnen noemen. Dus enerzijds ben je levend en die toestand stelt je in staat om vervolgens jouw eigen leven te leven. Hoe je dat invult is helemaal aan jouw en dat brengt dus ook een zekere mate van verantwoordelijkheid met zich mee. Het is precies deze verantwoordelijkheid of die er voor kan zorgen dat je een omweg moet maken langs een afkickkliniek. Het is namelijk juist deze verantwoordelijkheid of druk die mensen soms angstig maakt. In de existentiƫle filosofie wordt dit gevoel ook wel aangeduid met het woord Angst met een hoofdletter A. Dit gevoel, een soort van zenuwachtigheid, ontstaat als je je bewust wordt van de immense vrijheid die je hebt om je eigen leven te leiden zoals jij dat wilt. Het gevoel van Angst ontstaat dan ook vaak op het moment dat je beseft dat je verder geen leidraden hebt en dus niet kunt vertrouwen op externe structuren die jouw als het ware begeleiden. Vroeger hadden mensen die leidraden wel in de vorm van hun religieuze geloof. Mensen hoefden geen moeilijke keuzes te maken, want de regels en handvatten werden aangereikt via het geloof. Op het moment dat een mens die structuur mist, dan kan hij of zij zijn of haar heil zoeken in een andere soort van structuur. Een verslaving kan daarvan het gevolg zijn. Vluchten voor de werkelijkheid, het leven in metafysische zin en jezelf, is een hele menselijke daad. Vluchten in drank, drugs of een bepaald gedragspatroon is dan ook een veel voorkomend fenomeen. Het probleem is natuurlijk dat je door het besef van de eigen verantwoordelijkheid de controle over je leven helemaal uit handen geeft. Uiteindelijk is het de verslaving die dicteert. Om weer grip op jou leven te krijgen, kun je daarom beter naar een afkickkliniek gaan om jezelf te bevrijden van die verslaving. Mensen hebben de neiging om te denken en handelen in uitersten. Dus juist het besef van de absolute vrijheid leidt via een verslaving dan ook snel in een ontkenning van die vrijheid. Als je verslaafd bent, dan leef je immers in dienst van die verslaving. Het is echter lastig om de middenweg te bewandelen, maar een tijd in een goede afkickkliniek kan je wel weer op het juiste pad helpen.

Bij welke afkickkliniek kan ik terecht voor mijn verslaving?

Erkennen dat je een probleem hebt is een stap in de goede richting. Het feit dat je deze tekst leest betekent in ieder geval dat je weer grip wilt krijgen op jouw leven. Op het moment dat je verslaafd bent is het immers niet langer jouw leven. Op de site van solutions-center vind je meer informatie over de afkickkliniek. Je kunt bij deze afkickkliniek terecht voor verschillende verslavingen zoals:

  • Alcohol verslaving
  • Drugs verslaving
  • Medicijnverslaving
  • Gedragsverslaving

Wanneer wel en wanneer niet naar een afkickkliniek?

Het is goed om te beseffen dat niet elke verslaving tot opname hoeft te leiden. Dus als je te maken hebt met een verslaving van lichte aard, dan kun je ook via hulp op afstand of korte bezoeken geholpen worden via deze afkickkliniek.