Ontwerpen is alleen mogelijk met 3d software

llowlab - 3d softwareWilt u een 3d printer kopen om zelf de meest prachtige ontwerpen mee te kunnen printen, dan is het fantastisch om deze vrijheid te kunnen ervaren. Het is echter wel noodzakelijk om over 3d software te beschikken. Alleen wanneer u 3d software heeft, kunt u elk ontwerp maken dat u maar in uw hoofd heeft zitten. Bent u een kunstenaar of een kunstenaar in de dop, dan bieden 3d printers voor u een gouden kans om te laten zien wat u waard bent. Zoekt u naar specifieke 3d software, dan kunt u kiezen uit:

  • Autodesk
  • Cadez
  • Blender
  • Google Sketchup

Wilt u nou meer weten over bovenstaande opties, dan kunt u hier inhoudelijke informatie over vinden op Llowlab.nl. Het maakt niet uit wat u weten wilt, u vindt alles op deze website.

3d software tegen betaling of gratis?

Onlangs stuitte ik op een Facebook pagina van een bedrijf dat het mogelijk maakt om door middel van 3d printen een print te laten maken van uzelf, uw huisdier of beide. Ik wist natuurlijk al wel al lange tijd van het bestaan van deze printers, maar ik had er domweg nog niet bij stilgestaan dat bedrijven deze mogelijkheid al zouden aangrijpen om er creatief mee om te gaan. Ze hadden een winactie bedacht. De winnaar zou gratis en voor niks een print kijken van zijn of haar eigen gewenste ontwerp. Als voorbeeld werd er een foto laten zien waarop een man was afgebeeld die een miniatuurpaard op zijn hand hield. Het was een perfecte weergave van zijn favoriete paard. Ik moet zeggen dat het er prachtig mooi uitzag. De details waren verbluffend goed gedaan en de print was dan ook duidelijk gedaan met een goede 3d printer. Er zijn inmiddels enorm veel printers op de markt, waardoor het voor de gewone consument best lastig kan zijn om hier een keuze uit te maken. Eigenlijk is het allereerst belangrijk dat u enige kennis hebt van de verschillende apparaten die er al op de markt zijn. Hiervoor hoeft u natuurlijk niet zelf onderzoek te gaan doen. Dit kost erg veel tijd en dat heeft u waarschijnlijk niet. Waarom ook moeilijk doen als het makkelijk kan? Alle informatie die u wilt weten, die vindt u op de website Llowlab.nl. Hier leest u bijvoorbeeld ook dat alleen het aanschaffen van een 3d printer niet voldoende is om te kunnen printen. Wilt u bijvoorbeeld een schaalmodel maken van uw eigen dier of misschien wel van uzelf, dan heeft u echt daarvoor bestemde 3d software nodig. Met 3d software kunt u namelijk gaan ontwerpen. Zonder 3d software bent u afhankelijk van bestaande ontwerpen. Dat is natuurlijk ook prima, maar veel minder leuk. Zonder 3d software heeft u veel minder vrijheid en bent u dus meer gebonden. Wilt u 3d software in uw bezit krijgen, dan hoeft u niet direct bang te zijn dat u hier voor geld voor neer zult moeten tellen. Deze software is namelijk niet altijd alleen tegen betaling beschikbaar.

Lees meer op Llowlab.nl

Er is ook gratis software op de markt. Hiermee hebben we waarschijnlijk nu beslist uw interesse gewekt. Wilt u weten waar u dit soort gratis versies vandaan kunt halen, dan verzoeken we u om naar de website Llowlab.nl te gaan. Hier vindt u alles wat u weten wilt op dit gebied. U wordt hier aan de hand meegenomen langs handige tips en dingen waar u nog niet eens over na had gedacht. Heeft u bepaalde vragen, dan kunt u ze altijd stellen aan het team van Llowlab.nl.