Rondreis Cuba: sigaren en een tropisch strand

rondreizen - Rondreis cubaCuba heeft een indrukwekkend en ruig verleden. Het land is vele jaren bestuurd door Fidel Castro (tot 2006) en is tot op de dag van vandaag communistisch. De karakteristieke auto’s, de kleine huisjes aan zee; het land voelt als een nostalgische reis terug naar de vorige eeuw. Voor toeristen is Cuba prima toegankelijk. De vele winkeltjes van het land richten zich met name op de inkomsten uit toerisme. Winkeleigenaren zien daarom het liefst zo veel mogelijk Europeanen aan het strand. Tijdens een rondreis in Cuba waan je jezelf in een compleet andere cultuur. Mensen zijn vriendelijk en oprecht en binnen mum van tijd maak je deel uit van de samenleving. Tijdens een rondreis in Cuba kun je bovendien:

  • Genieten van koloniale architectuur
  • Zonnen aan tropische stranden
  • Een bezoek brengen aan een tabakplantage
  • Heerlijk duiken of zwemmen

Tijdens een rondreis door Cuba sta je natuurlijk uitgebreid stil bij het koloniale verleden van het land. De Spanjaarden hebben hun sporen nagelaten, de kenmerkende koloniale architectuur is door het hele land te vinden. De stad Trinidad staat bekend om haar prachtige gebouwen, opgetrokken in deze Spaanse stijl. Wil je een bezoekje brengen aan het verleden, dan is deze stad een absolute must. Iedere toerist die een rondreis in Cuba maakt moet de auto hier gewoon even stilzetten! Verder is het, zoals in elk tropisch land, mogelijk om heerlijk aan het water te liggen. Geniet van de zon en dompel jezelf onder in kristalhelder water. Op het water zijn natuurlijk ook allerlei leuke activiteiten te ondernemen. Ga bijvoorbeeld een dagje varen met een leuk bootje en bezoek één van de vele eilanden in de omgeving. Ook kun je bij een rondreis door Cuba een aantal dagen uittrekken voor Havana, waar je heerlijk kunt bakken in de zon.

Rondreis Cuba: tabakplantages en winkelen

Als je nog nooit gehoord hebt van Cubaanse sigaren, dan loop je een beetje achter! De sigaren uit Cuba zijn wereldwijd bekend en in sommige landen zelfs verboden. Tijdens een rondreis door Cuba kun je een bezoek brengen aan een van de vele tabaksplantages in het land. Je krijgt een rondleiding over het terrein en leert tot in detail hoe deze sigaren gemaakt worden. Het ambachtelijke proces waarmee dit gebeurt is uniek. Zelfs niet-rokers kunnen dit proces waarderen. Naderhand is het natuurlijk mogelijk een aantal exemplaren aan te schaffen, maar houd er rekening mee dat deze artikelen erg duur kunnen zijn en niet voor niets verboden zijn! Tijdens je rondreis door Cuba kom je langs allerlei leuke dorpjes, waar je heerlijk kunt winkelen. Het land is voor veel Europeanen erg goedkoop, je moet alleen het vliegticket betalen! Je komt dus voor weinig geld aan de leukste souvenirs voor je vrienden of familie. Ook kun je natuurlijk op zoek gaan naar kleding die je in Nederland niet kunt krijgen. De meeste Cubaanse kleding is lekker los en felgekleurd, zodat je meteen de dansvloer opkunt. Tijdens een rondreis in Cuba mag een avondje dansen in een salsabar natuurlijk niet ontbreken!

Een unieke ervaring die je niet mag missen

Cuba heeft de Nederlandse toerist veel te bieden. De prachtige stranden, de koloniale architectuur en de grote tabaksplantages moet je in je leven een keer gezien hebben! Neem eens een kijkje op http://rondreizen.net/rondreis-Cuba. Op deze site vind je verschillende rondreizen door Cuba. Je kunt vervolgens zelf een keuze maken en de reis uitzoeken die je leuk lijkt. Wacht niet te lang, want voor je het weet is de reis vol en gaat dit spannende avontuur aan je neus voorbij! Neem dus vandaag nog een kijkje op bovenstaande site.