Vergroot je kansen in de showbizz met een theatervooropleiding Amsterdam

toneelhuisamsterdam - theatervooropleiding amsterdamActeren is een vak apart. Acteren is namelijk niet een vaardigheid zoals timmeren of tuinieren. Timmeren leer je op een school in een tijdsbestek van 2 of 3 jaar. Daarna krijg je een diploma en kun je aan de slag als timmerman of timmervrouw. Acteren is een heel ander verhaal. Je kunt niet in een x aantal jaren het vak leren en aan de slag gaan als acteur of actrice. Acteren vergt training, oefening en vooral heel veel ervaring. Daarnaast is acteren niet een vaardigheid die je jezelf aanleert, want voor elke rol moet je je weer anders gedragen. Sterker nog, als acteur moet je vaak verschillende vakken leren. Soms speel je een advocaat en soms een timmerman. Dat betekent dat je voor beide domeinen een beetje kennis moet opdoen om je rol goed te kunnen spelen. Acteren is dan ook heel veel meer dan alleen je tekst oplezen. Daarnaast moet je een gevoel kunnen overbrengen, je moet kunnen werken met expressies en je moet samen kunnen acteren met anderen. Acteren is per definitie een sociaal beroep. Ook al ben je alleen in een film of theaterstuk, dan nog heb je te maken met cameramensen, regisseurs, scriptschrijvers en noem ze allemaal maar op. Dus om je goed voor te bereiden op het acteerwerk kun je een theatervooropleiding in Amsterdam volgen. Acteren vergt in de eerste plaatst talent. Je kunt het of je kunt het niet. Als je het kunt, dan moet je je talent gebruiken om een expert te worden. Dat vergt training, kennis en ervaring. Al deze zaken kun je opdoen aan de theatervooropleiding in Amsterdam via Toneelhuis Amsterdam. Je wordt namelijk niet zonder meer toegelaten aan één van de 4 HBO scholen in Nederland voor toneel. Alleen de meest talentvolle en veelbelovende acteurs en actrices worden aangenomen. Dus als je je kansen wil vergroten, dan is het zeker geen slecht idee om eens te kijken wat er mogelijk is aan de theatervooropleiding in Amsterdam. Hier kun je alvast proeven hoe het is om echt te acteren. Je kunt alvast een beetje ervaring opdoen en je krijgt allerlei inzichten mee die je later weer goed kunt gebruiken. Dus als je echt groot wil worden in de showbizz, vertrouw dan niet alleen op je talent, maar verbeter je vaardigheden via een theatervooropleiding in Amsterdam.

Wat leer je tijdens de theatervooropleiding in Amsterdam?

Een vooropleiding is natuurlijk bij uitstek geschikt voor elke beginnende acteur of actrice. Je leert tijdens een theatervooropleiding in Amsterdam dus vooral de basis van acteren. Elke basis is een fundament en elk fundament is van wezenlijk belang. Zonder een fundament bouw je immers voort op een zeer fragiele bodem en dat is nooit goed. Een goede basis is goed voor je zelfvertrouwen, want met een dergelijke basis heb je altijd iets om op terug te vallen. Je hebt als het ware een goed startpunt van waaruit je je talenten verder kunt ontwikkelen. Als je kiest voor de theatervooropleiding in Amsterdam dan leer je onder andere de volgende dingen:

  • Spelinzicht
  • Focus
  • Intensiteit
  • Emotionaliteit
  • Lef
  • Vertrouwen
  • Verbeelding
  • Transformatie
  • Intuïtie

Dit zijn allemaal basis ingrediënten die je nodig hebt als je je verder wilt ontwikkelen. Dit zijn zaken die je later constant zult gebruiken. Het zijn ook zaken die als het ware natuurlijk moeten komen. Daarom vormt het dus ook de basis.

Vervolgopleidingen na de theatervooropleiding in Amsterdam

Als je de theatervooropleiding in Amsterdam eenmaal hebt afgerond, dan kun je verder gaan met één van de cursussen voor gevorderden. Je kunt ook een volledige toneelopleiding volgen. Voor meer informatie kun je terecht op toneelhuisamsterdam.nl.