Waarom ik niet koos voor een goedkope makelaar

Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een andere woning en vandaar dat ik allereerst op zoek ben gegaan naar een goedkope makelaar. Ik was er namelijk van overtuigd dat een makelaar een makelaar is en dat iedereen mij toch dezelfde huizen zou laten zien, dus waarom zou ik heel veel geld uitgeven aan de steun van een dergelijk persoon als ze toch allemaal in dezelfde vijver visten? Achteraf weet ik dat deze redenering dus niet geldt omdat het niet gaat over de vijver waaruit we vissen, maar over de middelen die wij gebruiken om deze vissen te vangen. Afijn, daar ben ik gelukkig net op tijd achter gekomen en dus ben ik ook niet meer gebruik gaan maken van mijn goedkope makelaar. Ik heb namelijk net op tijd ontdekt dat ik niet voor een goedkope makelaar moest kiezen. Ik zal u in deze korte tekst uitleggen waarom ik van mening ben veranderd. Ik moet u allereerst zeggen dat ik weinig tot geen ervaring had met het kopen van een huis. Vandaar dat ik uiteraard wel hulp wilde bij het vinden van een huis, maar dat wilde ik het liefst van een goedkope makelaar. Ik redeneerde namelijk als volgt; hoe meer geld ik op iedere post kan besparen, hoe beter want het kopen van een huis is heel erg duur en als ik ook maar ergens geld kon besparen, was dit zeer welkom. Gelukkig heb ik net op tijd de site Makelaarkosten.nl ontdekt. Deze site bood mij een schat aan informatie want hij staat vol met tips voor mensen die op het punt staan om een huis te kopen. Ik heb daar heel erg veel aan gehad en omdat ik denk dat veel mensen die op zoek zijn naar een goedkope makelaar hier ook iets aan kunnen hebben, heb ik besloten om iets meer over mijn ervaringen te vertellen.

Een goedkope makelaar kost vaak meer geld dan dat het oplevert

Toen ik eenmaal een prachtige woning had weten te vinden, ben ik met mijn goedkope makelaar om de tafel gaan zitten om te kijken welke prijs ik voor dit huis zou willen bieden. We waren er tamelijk snel uit en ik had hem al bijna willen laten bieden toen ik ineens een telefoontje kreeg van een andere makelaar die ik benaderd had. Deze had hetzelfde huis gezien en kon mij vertellen dat we hier zeer goed over konden onderhandelen. Dat had mijn goedkope makelaar mij niet gezegd en dus heb ik besloten om nog niet te gaan bieden. Ik ben naar die andere makelaar gegaan en deze heeft vervolgens vele duizenden euro’s van de prijs af weten te krijgen. Die mogelijkheid had mijn goedkope makelaar helemaal niet genoemd. Bij hem had ik dus een paar honderd euro kunnen besparen terwijl ik nu vele duizenden heb weten te besparen door met een iets duurdere makelaar samen te gaan werken. Ik ben dus heel blij dat ik geen zaken ben gaan doen met mijn goedkope makelaar en dat alles dankzij de gouden tips die ik vond op Makelaarkosten.nl. Ik raad u deze site van harte aan want hier staan tips die u heel erg veel geld kunnen opleveren.

Ik heb vele duizenden euro’s bespaard door een iets duurdere makelaar

Ik kan iedereen aanraden om zeer zeker niet te besparen op een makelaar. Een goede makelaar verdient zichzelf namelijk eenvoudig terug. Kortom:

  • ik heb vele duizenden euro’s kunnen besparen
  • ik raad iedereen de site Makelaarkosten.nl van harte aan
  • vergelijk op deze site de courtage van verschillende makelaars

Kijk snel op Makelaarkosten.nl.