Wat leer je allemaal tijdens een workshop assertiviteit?

Via Assertief.nl kun je een hele praktische en effectieve workshop assertiviteit volgen. Deze workshop/cursus is speciaal opgezet voor mensen die het moeilijk vinden om hun zegje te doen, of die te vaak over zich heen laten lopen. Communiceren kun je leren, vinden ze bij Assertief.com, en daarom zijn ze gestart met het geven van deze cursussen. Maar wat je leer je nu eigenlijk precies in zo’n workshop assertiviteit? Nou, onder andere het volgende:

  • Hoe je effectief je grenzen aan kunt geven
  • Hoe je mensen kunt confronteren met iets wat jou niet bevalt
  • Hoe je je eigen mening beter kunt formuleren
  • Hoe je krachtiger en zelfverzekerder overkomt in gesprekken

Uit dit lijstje kun je opmaken dat veel mensen die deze cursus volgen moeite hebben met voor zichzelf op te komen. Dat is inderdaad zo, maar de doelgroep van deze workshop heeft ook een andere kant, namelijk agressiviteit. Om dit te begrijpen moet je eerst het verschil weten tussen assertiviteit en agressiviteit. De eerste is een hele beheerste en constructieve manier van communiceren, de tweede is een (zoals het woord het al zegt) agressieve manier van communiceren, oftewel bazig en arrogant. Veel mensen krijgen te horen dat ze zo overkomen terwijl ze zich helemaal niet zo voelen. Deze workshop assertiviteit kan je dan juist leren hoe je milder overkomt, en hoe je je woorden beter kunt kiezen. Agressief communiceren heeft gek genoeg ook vaak onzekerheid als basis, en daaraan ga je ook werken tijdens deze cursus.

Hoe kun je deze workshop assertiviteit volgen?

Er zijn verschillende manieren waarop je deze workshop assertiviteit kunt volgen. Je kunt ervoor kiezen hem in je eentje te doen, als eendaagse cursus. Tijdens de corona crisis is deze helaas enkel online te volgen, maar als je wilt mag je achteraf alsnog gratis deelnemen aan een cursusdag op locatie. Je hebt er immers al voor betaald. De cursus is gelukkig ook prima online te volgen, hoewel het wel fijn is om feedback te kunnen ontvangen van iemand die je vertrouwt, over jouw natuurlijke manier van communiceren bijvoorbeeld. bewustwording is namelijk erg belangrijk als je effectiever wilt leren communiceren, en dus kan het helpen als iemand jou vertelt hoe je overkomt. Met behulp van de workshop assertiviteit ga je deze natuurlijke communicatiestijl analyseren en waar nodig bijstellen en aanpassen.

Workshop assertiviteit InCompany volgen

Je kunt deze cursus natuurlijk in je eentje volgen, maar hij is ook InCompany te boeken. Zo kun je hem samen met al je collega’s of werknemers volgen. In de praktijk blijkt vaak dat goede onderlinge communicatie van groot belang is voor een bedrijf of organisatie. Al jouw werknemers deze workshop assertiviteit cadeau doen is dus een investering in je bedrijf. Je gaat merken dat mensen die voorheen wat stiller waren nu wel hun inbreng durven te geven, en mensen dit voorheen juist over anderen heen liepen betere luisteraars worden. Er komt kort gezegd een betere balans en saamhorigheid, en dat komt uiteraard de bedrijfsresultaten ten goede. Toch liever in je eentje die cursus assertiviteit volgen? Dat kan natuurlijk ook. Schrijf je snel in via Assertief.com, dan weet jij je binnenkort ook veel beter uit te drukken en voel je je stukken zelfverzekerder of kalmer  tijdens belangrijke gesprekken, of dat nu met collega’s, vrienden of familie is.