Wel of niet de hypotheek oversluiten

Veel consumenten zitten vast aan de overeenkomsten die zij gesloten hebben. Niet dat zij dit erg vinden. De meeste mensen kijken hun contracten, overeenkomsten en abonnementen niet jaarlijks na. Dit wordt aangeraden en de meeste mensen willen dit ook wel doen, maar nemen er nooit de tijd voor. Op die manier betaalt de gemiddelde consument steevast te veel voor bepaalde diensten. Zeker wanneer gekeken wordt naar een telefoonabonnement, of de leverancier van de stroom naar het huis. Maar heb je weleens gekeken naar de mogelijkheden rond de hypotheek oversluiten? Er zijn nog altijd mensen die het idee hebben dat zij vastzitten aan een overeenkomst met een te dure bank omdat zij ooit een handtekening gezet hebben. Maar dat is niet waar. Je kunt een hypotheek oversluiten wanneer je denkt dat de kosten lager kunnen, door bijvoorbeeld rentemiddeling. Maar een hypotheek oversluiten is ook wenselijk wanneer je het niet meer eens bent met de voorwaarden, de lasten, of wanneer je meer geld terug wilt lenen en de bank dit weigert. Jaarlijks zijn er steeds meer mensen die kiezen voor een hypotheek oversluiten, puur en alleen al omdat de banken vergeten zijn wat hun rol is in de economie. Het verstrekken van geld aan de consumenten.

Wanneer de hypotheek oversluiten?

Een hypotheek oversluiten is lang niet zoveel werk als je misschien zou denken. Er wordt gedacht dat eerst de oude hypotheek na overleg opgezegd moet worden, een nieuwe financier aangetrokken moet worden en er een nieuw taxatierapport opgemaakt dient te worden waarna de hypotheek gevuld wordt. Dat is niet het geval. Al deze losse factoren worden direct geregeld wanneer je kiest voor een hypotheek oversluiten. Dat betekent dat het binnen de kortste keren geregeld is en jij gewoon kunt blijven doen wat je al aan het doen bent. Of juist veel meer dan dat, wanneer je gekozen hebt voor het oversluiten van de hypotheek juist omdat je meer geld wilde hebben voor een renovatie, uitbouwen van het huis of geld dat ergens anders voor bestemd is. Het belangrijkste is dat je de vrijheid terugkrijgt die je blijkbaar gemist hebt bij de hypotheekverstrekker waar je weg wilde. Jij wilt zeker weten dat je de zaken goed geregeld hebt en wanneer het op de financi├źn aankomt is dat een juiste keuze. Zeker wanneer het gaat om jouw woning, jouw dak boven jouw hoofd waar je thuis wilt komen. En niet alleen jij, maar heel het gezin en dat maakt het indien mogelijk nog vele malen belangrijker.

Wat levert het op?

De hypotheek oversluiten levert vooral lagere maandlasten op en dat is de reden waarom de meeste mensen ernaar zoeken. Je wilt een betere rente, of een lagere afbetaling per maand door opnieuw de volledige periode te kunnen gebruiken. Lagere maandlasten zijn de manier om maandelijks wat geld over te houden voor andere dingen immers. Zoals een nieuwe hobby, een vakantie of wellicht meer werk aan het huis. Maar een hypotheek oversluiten zorgt ook voor meer geld wanneer je dat wilt, of een nieuwe taxatie waardoor je een hogere hypotheek af kunt sluiten. Het is belangrijk om alle opties open te houden en vooral in de gaten te houden wat je er zelf aan over wilt houden. Op die manier is het oversluiten van de hypotheek niet alleen een lonend klusje, het wordt ook een stuk leuker om vervolgens plannen te maken voor de toekomst. Ongeacht of dit voor jouw huis is, voor jezelf, voor je vrouw of jouw kinderen. De mogelijkheden zijn legio op het moment dat je ervoor kiest om zelf de controle te nemen.

Lees meer…