Zijn TENA Pants voor urine- of ook voor ontlastingsincontinentie?

TENA Pants zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen onder mensen die te maken hebben met incontinentie. Niet zo vreemd, want de broekjes dragen als gewoon ondergoed, zijn voor anderen onzichtbaar en kraken ook niet zoals een luier dat bijvoorbeeld wel doet. TENA Pants zijn er voor zowel mannen als vrouwen. Bij het woord incontinentie denken we vrijwel automatisch aan ongewild urineverlies. Maar TENA Pants zijn ook te gebruiken bij matig tot zwaar ontlastingsverlies, wat ook wel fecesincontinentie wordt genoemd.

Over TENA Pants

Zoals u wellicht weet, zijn TENA Pants er in diverse soorten en maten. Zo zijn er broekjes die geschikt zijn voor mild verlies, maar ook broekjes voor personen die regelmatig hun gehele blaas- en/of darminhoud verliezen. Aan de hand van het aantal druppels dat op de verpakking staat afgebeeld, kunt u beoordelen welke TENA Pants passen bij de mate van incontinentie waarvan bij u sprake is. De maat van de broekjes speelt hierbij eveneens een rol van belang. Net als gewoon ondergoed moeten deze goed op uw lichaam aansluiten, om zo lekken te voorkomen.

De keuzemogelijkheden bij ontlastingsincontinentie

In het geval van ontlastingsincontinentie heeft u de keuze uit drie verschillende soorten incontinentiemateriaal: de TENA Pants, TENA slips en TENA inleggers. TENA Pants zijn de broekjes die als ondergoed worden gedragen, TENA slips zijn de luiers die op de heupen worden vastgeplakt en TENA inleggers -de naam zegt het al- plaats u los. Welk product u het meest van dienst is, is van enkele zaken afhankelijk: heeft u dikke of dunne ontlasting, hoeveel en hoe vaak verliest u ontlasting en verliest u ook urine of alleen ontlasting?

Wanneer is welk materiaal noodzakelijk?

Verliest u kleine hoeveelheden ontlasting en is deze vooral stevig? Dan kunt u met zowel TENA Pants als met slips en inleggers uit de voeten. In het geval u meer verliest en de ontlasting ook regelmatig dun is, is een inlegger of een slip een verstandige keuze. Dit omdat deze producten ruimer over uw billen vallen en niet makkelijk te verschuiven zijn. Zijn TENA Pants dus niet de beste oplossing voor u, dan kunt u toch een ander product van dit betrouwbare merk gebruiken.

Dubbele incontinentie

Is er sprake van dubbele incontinentie, dus incontinentie voor zowel urine als ontlasting, dan wordt het in de meeste gevallen aangeraden om een slip te gebruiken. Slips kunnen eigenlijk het beste worden gezien als een absorberende wegwerpluier. Ook deze kunnen weer variërende absorptiecapaciteiten hebben. Slips zijn ideaal voor mensen die bedlegerig zijn, zodat het materiaal strak om het lichaam kan blijven zitten, maar ook zeker voor diegenen die er nog een actieve levensstijl op nahouden.

Voordelen van het dragen van de TENA Pants

Verliest u ontlasting in kleine hoeveelheden en is deze ook nog eens stevig? Dan zijn de TENA pants hoogstwaarschijnlijk de voor u aangewezen oplossing. De broekjes worden door vele dragers sterk gewaardeerd. Niet alleen vanwege hun betrouwbaarheid, maar ook vanwege hun draagcomfort. TENA Pants dragen als een onderbroek, waardoor ze niet tot nauwelijks zichtbaar zijn. Tegelijkertijd voelt het dragen ervan voor u dusdanig comfortabel, dat u haast vergeet dat u incontinentiemateriaal draagt. Zo wordt u niet elke keer herinnerd aan dit probleem.

Hoe vaak dient u bij ontlasting te verschonen?

Zeker wanneer het om fecesincontinentie gaat, wilt u direct verschonen. Dit geldt extra wanneer het ook nog eens grotere hoeveelheden betreft. Alhoewel de TENA Pants u beschermd houdt wanneer u deze eventueel niet direct zou verschonen, is dit uit hygiënisch oogpunt en wat betreft huidgezondheid wel belangrijk. Ontlasting bevat namelijk zuren die uw huid kunnen aantasten. Ook voelt het dragen van incontinentiemateriaal met ontlasting onprettig. De TENA Pants zijn gelukkig makkelijk te verschonen en dus ook prima om buitenshuis te gebruiken.

TENA Pants kopen of toch een ander artikel?

Wanneer u na het lezen van dit artikelen nog twijfelt over of u wel TENA Pants moet kopen of misschien toch ander materiaal dan is het handig om te weten dat u op Hulpmiddelonline.nl een gratis keuzehulp kunt gebruiken. Aan de hand van een paar korte vragen over uw situatie krijgt u daarmee te zien welk TENA artikel het beste bij u past.