Zo vond ik de goedkoopste energieleverancier

Dit verhaal gaat over mijn reis langs verschillende websites om de goedkoopste energieleverancier te vinden. Ik was al tijden op zoek naar de beste deal en die heb ik uiteindelijk gevonden bij Energievergelijking.nl. Het bleek uiteindelijk makkelijker dan ik dacht, maar daar kom ik later op terug. Het begon allemaal toen ik de zoveelste energierekening moest betalen en voor mijn gevoel steeds meer ging betalen, terwijl ik niet meer stroom gebruikte dan anders. Toen begon ik mij achter de oren te krabben en bedacht ik mij dat het toch wel goedkoper moest kunnen. Op dat moment besloot ik om op zoek te gaan naar de goedkoopste energieleverancier. Maar ja, toen was ik er nog niet. Ik ben online gaan zoeken en dat kostte me in eerste instantie de nodige inspanning. Ik had pen en papier ter hand genomen en begon met het opschrijven van wat details van verschillende energieleveranciers. Dit was echter niet te doen en ik raakte totaal het overzicht kwijt. Dus toen typte ik in mijn zoekmachine energie vergelijken en energievergelijking in en kwam ik uit bij de hierboven genoemde website: Energievergelijking.nl. Dit bleek dé doorbraak te zijn in mijn zoektocht naar de goedkoopste energieleverancier.

Eenvoudig de goedkoopste energieleverancier vinden

Maar hoe heb ik uiteindelijk nou de goedkoopste energieleverancier gevonden? Om te beginnen kwam ik dus terecht op Energievergelijking.nl. Daar zag ik dat ze een zeer handige zoekhulp hebben. Daar kun je allerlei gegevens invullen en dan komen daar de meest passende resultaten uit tevoorschijn. Op die manier heb ik de goedkoopste energieleverancier gevonden en kan ik tot wel honderden euro’s per jaar besparen. Zelfs per maand scheelt het me een boel. Met dat geld kan ik nu andere (leuke!) dingen doen. Maar goed, ik zal wat meer vertellen over het gemak van de website. De site is namelijk ideaal als je door de bomen het bos niet meer ziet en de spreekwoordelijke speld in een hooiberg wilt vinden – de goedkoopste energieleverancier in dit geval.

Je kunt allerlei opties opgeven op de site, waaronder:

  • Mijn gegevens, zoals het stroomverbruik en mijn woonplaats
  • Of ik duurzaamheid belangrijk vind (stroom van windmolens of zonnepanelen, bijvoorbeeld)
  • De looptijd van het contract (1 jaar, 3 jaar, direct opzegbaar)

Dit is nog maar het begin. Zodra ik alle dingen die voor mij en mijn situatie relevant zijn, ingevuld had kwam daar een lijstje met leveranciers uit. Hier kon ik vervolgens mijn keuze uitmaken.

Geld besparen was nog nooit zo makkelijk

Nadat ik de goedkoopste energieleverancier had gevonden, kon ik vervolgens super snel verder. Het is namelijk niet alleen mogelijk om de goedkoopste energieleverancier via deze site te vinden, maar je kunt er ook direct een nieuw contract bij de leverancier van jouw keuze afsluiten. En dat gaat heel gemakkelijk. Zoals ze op de site zelf zeggen, je hebt in 3 eenvoudige stappen een nieuwe energieleverancier:

  • Stap 1: Je vult je gegevens in en de zoekopties die je belangrijk vindt
  • Stap 2: Je laat de website alle leveranciers met elkaar vergelijken
  • Stap 3: Je kunt gratis overstappen met de handige overstapservice

Toen ik eenmaal mijn keuze had gemaakt, was het dus een fluitje van een cent om een contract af te sluiten bij een andere leverancier. Bovendien mocht ik er ook nog 14 dagen over nadenken. In die tijd ging ik (stiekem) nog een keer wat energieleveranciers vergelijken en kwam ik gelukkig weer op hetzelfde uit. Dus heb ik het contract zo gelaten en ben ik nu iedere maand stukken goedkoper uit. Ik kon trouwens gebruikmaken van een super deal: korting op mijn energiekosten. Ik zou deze site zeker aanraden.