Coniferen zijn prachtig

Ik vind coniferen echt prachtige planten om in de tuin te hebben staan. Ze hebben vaak een schitterende groene kleur en blijven ook het hele jaar door hun groene kleur houden. Waar je vaak bij andere mensen ziet dat alles in de wintermaanden grauw, dor en doods is, is dit in mijn tuin echter een heel ander verhaal. Deels omdat ik er voor gekozen heb om een grote variatie aan te brengen in bloemen die op verschillende momenten in het jaar bloeien, maar grotendeels ook vanwege de coniferen. Deze brengen zoveel groen en zorgen er daardoor voor dat het er eigenlijk altijd fleurig uitziet, zelfs als er eventjes niets in bloei staat. Wat veel mensen niet weten, is dat de conifeer verkrijgbaar is in verschillende varianten. Zo kun je kiezen voor de:

  • dwergcipres
  • levensboom
  • reuzenlevensboom
  • californische cipres

Binnen deze hoofdcategorie├źn zijn er ook nog weer verschillen te onderscheiden. Zo heb je van de reuzenlevensboom bijvoorbeeld de varianten Thuja Plicata Excelsa, Thuja Plicata Martin en Thuja Plicata Gelderland. De verschillende soorten verschillen van elkaar wat betreft bijvoorbeeld de vorm en de kleur van het blad. Zo heeft het type Excelsa een wat blauw-groene kleur, terwijl de Martin echt felgroen is. Door deze verscheidenheid in coniferen, is er altijd wel een variant te vinden die jij mooi vindt en die past bij wat jij met de plant wilt doen!

Coniferen los of in haag

Het mooie van coniferen vind ik zelf ook dat je ze los kunt aanplanten, maar dat je ze ook in een haag kunt gebruiken. Zelf heb ik het beide. Ik heb mijn tuin omheind met een conifeerhaag, omdat dit beter is voor de natuur en ik het er ook gewoon mooier uit vind zien. Zelf heb ik hiervoor de reuzenlevensboom Thuja Plicata Martin gekozen, maar ook andere varianten kunnen hiervoor heel geschikt zijn. Het fijne van een haag van coniferen is dat het er vrolijker uitziet dan een schutting, de wortels houden water en de grond vast en de haag biedt schuilplekken voor vogels en insecten. Bovendien kunnen egels er onderdoor kruipen, wat bij een schutting niet lukt. Naast dat ik dus rond mijn hele achtertuin een haag hiervan heb staan, heb ik in de voortuin een paar andere coniferen staan. Deze staan een stuk uit elkaar en zijn in vorm gesnoeid. Dit zorgt ervoor dat er ook in mijn voortuin altijd wat groens staat, op ieder moment in het jaar.

Bestel bij de kweker

Als jij ook coniferen wilt gaan planten, dan zou ik je aan willen raden om deze bij een echte kweker te bestellen. De kwaliteit ligt dan over het algemeen erg hoog en de prijzen zijn in veel gevallen voordeliger dan in het tuincentrum. Zelf heb ik uitstekende ervaringen met Kwekerij Top&Top. Niet alleen vanwege de scherpe prijzen die je bij hen vindt en de hoge kwaliteit van hun planten, maar ook vanwege het feit dat zij het aanplanten voor jou kunnen doen. Zelf was ik fysiek niet in staat om een hele haag aan te planten en ik had ook geen familie of vrienden die dit voor mij konden doen. Toch wilde ik heel graag een haag van coniferen, dus toen heb ik ervoor gekozen om dit door de tuinman van deze kweker te laten doen. Via hun site coniferen-bestellen heb ik de soort conifeer uitgezocht die ik graag wilde hebben en vervolgens heb ik contact met hen opgenomen om een afspraak te maken met hun hovenier. Het aanplanten is echt keurig gebeurd en mijn hagen zien er echt prachtig uit! Als jij ook coniferen wilt kopen, raad ik je dus echt aan om dit via deze website te doen!