De spitmachine voor elke agrariër

De spitmachine voor elke agrariërElke boer en agrariër heeft zo zijn voorkeur voor verschillende landbouwmachines. Het is echter mooi om te zien dat er ook binnen dit ambachtelijke vak steeds meer innovatie komt kijken en dat de machines waarmee gewerkt wordt met de tijd meegaan. Zo ook de spitmachine die Farmax Spitmachines aanbiedt. Een spitmachine is een machine die die niet meer is weg te denken van het moderne landbouwbedrijf en dat komt door het grote gebruiksgemak van de spitmachines, maar ook door de veelzijdigheid, waardoor de spitmachine zijn meerwaarde op de boerderij zeker bewijst. Een spitmachine is verkrijgbaar met verschillende werkbreedtes en diverse werkdieptes, wat belangrijk is voor de verschillende doeleinden waarvoor een spitmachine bedoeld is. Het is daarnaast ook nog zo dat de spitmachines op verschillende tractoren van toepassing moeten zijn. Farmax Spitmachines speelt hier slim op in en dat is te merken aan het brede assortiment dat op de website www.farmax.info staat vermeld.

Een spitmachine van hoogstaande kwaliteit

Elke spitmachine die op de website van Farmax Spitmachines wordt verkocht voldoet aan de hoogste kwaliteit. Farmax is daarbij erop gebrand dat elke spitmachine, of die nu direct via hen verkocht wordt of via diverse dealers, altijd het beste resultaat oplevert. Het spitten met een dergelijke machine is namelijk erg belangrijk voor de landbouw. Het verbeterd de structuur van de grond, wat ten goede komt van de gewassen en planten die hierop verbouwd worden. Het resultaat van het gebruik van goede spitmachines is daarbij dus ook een hogere opbrengst en juist dat is een resultaat waar vele boeren de keuze voor een spitmachine op baseren. Juist door het hogere resultaat verdient de spitmachine zichzelf dus eigenlijk terug. Een spitmachine heeft als voordeel dat er gespit wordt achter de tractor. Het spitten gebeurt in een snelle en ronddraaiende beweging, waardoor de grond omgewoeld wordt en mooi en luchtig van karakter wordt. Dit spitten in een roterende beweging zorgt ervoor dat er weinig weerstand is achter de tractor, wat extra prettig is in het spitproces. Daarnaast worden de spitmachines altijd achter de tractor aan getrokken. Dit zorgt ervoor dat de wielen van de tractor niet na het spitten de grond weer verdichten. De luchtige structuur die is gecreëerd door de machines blijft hiermee bewaard en daarmee krijgt water, zuurstof en micro-biologisch leven de kans om goed werk te doen voor de gewassen die op dit land worden geteeld. Door dit voordeel krijgen de planten stuk voor stuk een betere kans van slagen en zal de opbrengst aanzienlijk hoger liggen, ongeacht wat voor gewassen u ook plant op dit vers gespitte land.

In één moeite door

Het is bij Farmex Spitmachines zelfs mogelijk om machines te vinden die spitten en zaaien in één beweging kunnen uitvoeren. Dit scheelt enorm in efficiëntie, waarbij de tijdswinst meegewogen kan worden in het gemak van deze spitmachines. Het maakt niet uit wat voor bodemtype het is of wat de omstandigheden van de aarde zijn. Er hoeft niet gewacht te worden op droge periodes, maar ook wanneer het nat is, zoals het vaak in Nederland is, kan er met de spitmachines eenvoudig gespit en gezaaid worden, waarmee direct de teelt van het gewas in gang gezet kan worden. Op de website van Farmex Spitmachines staan verschillende machines vermeld, waaronder spitmachines van:

  • SERP
  • Rapide
  • LRP
  • DRP
  • ERP
  • SRP

Al deze machines worden vermeld met het vermogen in en met meer informatie over de diepte van het spitten en de afmetingen waarop gespit kan worden. U kunt hier ook informatie vinden voor het verkrijgen van een offerte op maat en de locaties van verschillende dealers bij u in de buurt.