Een geboorte armband als een echt cadeau

Ik moet zeggen dat het leek alsof het afgesproken werk was. Binnen onze vriendengroep werd de een na de ander zwanger. Dan heb ik het niet over een paar mensen. Negen van de tien vrouwen in de vrouwengroep werd zwanger binnen twee maanden tijd. Misschien dat ik niet gemerkt heb dat de stroom uitgevallen is of dat het Nederlands elftal een donderende overwinning behaald heeft in die maand, maar feit bleef dat er veel te vieren was. Enorm veel, want de zwangerschap wordt gevierd, de komst van de baby wordt gevierd en daarna worden constant foto’s en kleertjes uitgewisseld. Ik heb besloten om dit stukje te schrijven aan de hand van de ervaringen die ik opgedaan heb in die tijd. Want het viel me op dat de mensen weinig inspiratie hebben wanneer er een kind of zwangerschap gevierd moet worden. Sterker nog, er waren drie cadeaus die te vinden waren:

  • Kleertjes voor de baby;
  • Luiertaarten;
  • Drank voor moeders die geen borstvoeding gingen geven.

Nou ja, mij niet gezien dus. Als ik een cadeau geef, dan moet het wel een echt leuk en uniek cadeau zijn. Anders kun je net zo goed wegblijven, al is dat natuurlijk slechts mijn persoonlijke mening.

Een geboorte armband geven is een leuk idee

Ik ben daarom op zoek gegaan naar een echt leuk cadeau en wilde graag dat het handgemaakt was. Waarom? Omdat er dan maar één bestaat en geen enkele kopie te vinden is. Ik besloot te kijken bij Toejoe (toejoesieraden.nl) omdat ik daar al eerder leuke dingen gevonden had. En jawel, ik vond binnen de kortste keren precies wat ik wilde hebben. Een geboorte armband voor de moeder die met de hand gemaakt was en die ik direct met iDeal kon betalen. Hoeveel makkelijker kon het nog worden? Wel, veel makkelijker, want ik mocht zelf bepalen hoe de geboorte armband eruit zou zien. Handig wanneer er zoveel vrouwen ineens zwanger zijn binnen een vriendengroep natuurlijk, want anders zit je nog steeds met cadeautjes die naast elkaar gelegd er precies hetzelfde uitzien en dat wilde ik graag vermijden. Na het aangeven van mijn eigen wensen kreeg ik een voorstel voor de prijs en wanneer ik die goed zou keuren, werd de geboorte armband direct gemaakt. Na een paar aanpassingen aan nummer zeven, acht en negen was ik klaar en kon ik elke geboorte armband direct bestellen zodat ik klaar was met het zoeken van cadeautjes. Al hebben we nog wat meer gedaan binnen de vriendengroep.

Een pot maken voor uitstapjes

De geboorte armband werd erg goed ontvangen. Een geboorte armband is daarmee direct een leuk idee. Maar ik had nog een idee dat wat verder ging dan een geboorte armband. Aangezien er zoveel vrouwen tegelijkertijd zwanger waren, besloot ik een voorstel in de groep te gooien. Iedereen zou stoppen met roken en de helft van het geld in een pot doen voor de vriendengroep. Met dat geld zouden we uitstapjes gaan plannen voor heel de vriendengroep inclusief de kleine kinderen. Dingen zoals naar de dierentuin, of een pretpark wanneer de kinderen wat groter zijn. Dit idee werd direct goedgekeurd en er werd direct werk van gemaakt. Daardoor hebben de moeders nu niet alleen een geboorte armband, maar ook een leuk potje om gebruik van te maken wanneer er een uitstapje gepland kan worden met de andere moeders en hun kinderen. Zo wordt het voor iedereen leuk dat er ineens zoveel moeders in de groep zijn en blijft het mogelijk om samen leuke dingen te doen met de kinderen erbij.