Een gladde afwerking met plinten en pleisterwerk

We hebben veel ervaring met het bouwen en verbouwen van huizen. Toen we een oude boerderij zagen staan van € 175.000 die al een aantal maanden te koop stond, wisten we eigenlijk al direct dat we hiermee aan het werk zouden gaan. Het lag op korte afstand van ons eigen huis zodat we geen overnachtingen hoefden te zoeken en eigenlijk direct aan de slag konden. We boden € 125.000 om te zien wat het tegenbod zou zijn. Tot onze verrassing werd het bod direct geaccepteerd, wat concreet betekende dat we geld overhielden om mensen in te schakelen voor de dingen die we zelf niet konden. We gingen direct aan het werk met:

  • Het compleet strippen van de boerderij;
  • Het opruimen en egaliseren van het erf;
  • Het uitbreken van de muren die niet nodig waren;
  • Het vervangen van de leidingen voor water en stroom.

Toen we dit gedaan hadden, waren we een maand verder waarbij we nog niet veel geld geïnvesteerd hadden. We hadden nu een project waarbij we konden plannen en echt aan het werk konden. We besloten eigenlijk direct al om te gaan werken met pleisterwerk en wisten dat we konden rekenen op Tony van den Berg (stukadoortony.nl), die ook in ons huis wonderen had verricht met pleisterwerk. Een zorg minder, want over de afwerking hoefden we ons geen zorgen meer te maken en dat was precies de kant waarin we niet zo heel sterk zijn zelf.

Werken met pleisterwerk maakt het makkelijker

De € 50.000 die we overhielden op het verschil tussen de vraagprijs en de prijs die we geboden hadden, die is goed geïnvesteerd. We zijn aan het werk gegaan met gipsplaten op de bovenverdieping en door Tony het pleisterwerk te laten doen is er een luxe uitstraling ontstaan die zeker een meerwaarde voor het huis betekend heeft. Het pleisterwerk zorgt er namelijk voor dat de muren en plafonds er uitzien als een geheel, waardoor niet meer te zien is dat er gipsplaten gebruikt zijn. Op de benedenverdieping hebben we ook pleisterwerk gebruikt op aanraden van Tony, waardoor de woonkamer een warme en comfortabele uitstraling gekregen heeft zonder dat er overal naden te zien zijn. Na een aantal maanden (we hoefden immers geen haast te maken), hadden we een complete woning opgezet en was het meer dan luxe geworden. De plinten en het pleisterwerk verborgen letterlijk alle naden, waarmee de boerderij een moderne uitstraling gekregen had die bijzonder luxe en compleet aandeed. En dat zorgde ervoor dat de prijs van het object direct omhoogschoot.

En dan verkopen!

Of toch niet… Toen we de resultaten zagen van de plinten, het pleisterwerk, de nieuwe indeling met de muren en de afwerking maar ook hoe het erf eruit kwam te zien na het egaliseren, hebben we besloten dat we de boerderij niet zouden verkopen. We zouden ons eigen huis verkopen en vervolgens verhuizen naar de boerderij, zo besloten we. En dat was een goede optie. Er was meer ruimte bij het nieuwe huis, meer mogelijkheden en vooral de betere ligging was uiteindelijk doorslaggevend voor ons. We hebben onze woning goed kunnen verkopen en dat heeft ook weer een leuk voordeel, want op die manier hebben we direct een budget voor een eventueel volgend project. We houden onze oren en ogen in ieder geval open zodat we het niet missen, want er zijn nog altijd buitenkansjes op de markt. Zeker wanneer je mensen als Tony kent voor het pleisterwerk, want het afronden van een klus dat is eigenlijk nog steeds niet echt aan ons besteed.