Een incassobureau gebruiken voor oninbare vorderingen

Ik vond het altijd een moeilijke keuze om van een incassobureau gebruik te maken. Ik wilde mijn klanten niet onnodig problemen opzadelen, maar ik vond het ook niet netjes dat ik veel openstaande rekeningen had. Ik maak nu gebruik van het incassobureau CrediFin en ben erg blij met dit bureau. Tien jaar geleden ben ik een winkel begonnen en sinds vijf jaar verkoop ik ook mijn producten via onze webwinkel. Het hebben van een fysieke winkel en een webwinkel is een groot verschil, maar ik vind het allebei leuk om te hebben. Het hebben van een webwinkel is een goede aanvulling op de verkopen van de winkel, maar er zijn veel grote verschillen. In de winkel betalen klanten altijd direct, met contact geld, of met een bankpas. In de webwinkel geven wij klanten de optie om direct, of om later te betalen. Wij merkten dat het achteraf betalen een positief effect heeft op onze verkopen, maar helaas betalen niet alle klanten netjes op tijd. Daarnaast zijn er zelfs klanten die niet willen betalen, om wat voor reden dan ook. De eerste paar jaar hebben wij altijd zelf contact met deze klanten opgenomen, maar het is altijd veel werk om deze klanten alsnog te laten betalen. Daardoor was het niet altijd de moeite waard om achter kleine bedragen aan te gaan. De webwinkel is tegenwoordig zo groot, dat wij steeds vaker dit probleem hebben en het te veel tijd kost, daarom besloot ik om gebruik te maken van een incassobureau. 

Een goed incassobureau is niet gemakkelijk gevonden

Online zocht ik op incassobureau en had al snel veel verschillende bureaus gevonden. De handelwijze van veel bureaus is verschillend en daarom was het de moeite waard om uit te zoeken welk bureau het beste bij ons past. Wij vinden het belangrijk dat klanten netjes worden verzocht om alsnog te betalen en dat wij niet te veel kosten kwijt zijn aan het incassobureau. Ik had verschillende bureaus gevonden, maar was niet over alle bureaus tevreden. Een van de bureaus die ik vond was CrediFin en hun methode sprak mij wel direct aan. Dit bedrijf heeft een portaal waar je gemakkelijk bij kan houden hoe het met de vorderingen staat, klanten hebben verschillende manieren om te betalen en er is een hoog slagingspercentage. Dit bedrijf vindt het ook belangrijk om de relatie met de klant goed te houden en ze werken met no cure no pay. Het was mogelijk om dit bureau gratis uit te testen met een vordering en ik besloot om dit te doen. 

Snel het bedrag ontvangen

Tot mijn verbazing werd de vordering snel afgehandeld en ontvingen wij het volledige bedrag, terwijl het ons zelf niet gelukt was om dit bedrag te vorderen. Sindsdien werken wij met dit incassobureau samen en zijn erg tevreden over de samenwerking. Veel van de openstaande vorderingen zijn ondertussen afgehandeld en zij doen dit altijd op een nette manier. Door de goede ervaringen kunnen wij dit bureau aanraden:

  • Er wordt netjes omgegaan met klanten
  • Het portaal is gemakkelijk en overzichtelijk
  • Klanten kunnen op verschillende manieren betalen
  • Veel klanten betalen alsnog
  • Wij ontvingen snel het eerste bedrag
  • Er wordt gewerkt met no cure no pay