Een oppas aan huis voor jouw comfort en het welzijn van je kind

gastouderbureausnoesje - Oppas aan huisHet is niet altijd even gemakkelijk om in de hectiek van alledag de juiste aandacht en zorg te vinden voor je kind. De druk voor ouders is hoog, want in de huidige tijden wordt er nogal wat van de ouders verwacht. Het idee dat liefde en aandacht voldoende is, dat is allang verleden tijd. Daarnaast is het vooral een uitspraak die uitgesproken wordt op het moment dat een kind van alles tekort komt. Naast liefde en aandacht heeft een kind een stabiele omgeving nodig. Een harmonieus gezin waar het kind  zich vrij kan ontplooien. Aan de ouders dus de taak om die omgeving te bieden. Dat betekent dat veel persoonlijke problemen, emoties, stress en dergelijke, onderdrukt moeten worden ten behoeve van het kind. Daarnaast heeft het kind tegenwoordig nogal wat materiele behoeftes. Dus ook daar zal aandacht aan besteed moeten worden. Dit hangt ook meteen samen met het idee dat beide ouders vaak carrière willen maken. Ten eerste omdat ze dit zelf willen, ten tweede omdat dit stilzwijgend of expliciet verwacht wordt en ten derde omdat ze daarmee de juiste materiele context kunnen creëren voor het kind. Een kind op de wereld brengen is dus één ding, maar om het geluk van je kind in harmonie te brengen met dat van jezelf, dat is een hele opgave.  Het is daarom goed om te weten dat je via gastouderbureau Snoesje kunt kiezen voor oppas aan huis.

Waarom oppas aan huis?

Je zult je nu natuurlijk afvragen waarom oppas aan huis een goed idee is. Het is in ieder geval handig voor jezelf, want je hoeft je kind met een oppas aan huis niet zelf naar een externe locatie te brengen. Het is ook fijn voor je kind, want als jij bijvoorbeeld om 6 uur op moet staan om naar je werk te gaan, dan hoef je je kind niet mee te nemen om naar de kinderopvang te brengen. Je kind kan rustig en zonder stress thuis blijven en de oppas komt bij je thuis. Deze wacht dan rustig tot het kind zelf wakker wordt. Hiermee verstoor je het ritme van je kind niet. Daarnaast is een oppas aan huis natuurlijk erg prettig voor je kind, want je kind zal in het comfort van een bekende omgeving vrij zijn om zichzelf te ontwikkelen. Het hangt natuurlijk af van je kind. Ieder mens, en dus ook ieder kind, is anders. Een kind dat gebaad is bij rust en regelmaat doe je geen plezier wanneer je deze altijd maar weer op verschillende tijden naar de opvang moet brengen. Een oppas aan huis is dan een uitkomst om die zelfde rust en regelmaat te handhaven. Ieder kind is ander, maar ook iedere volwassene. Het kan zijn dat jij juist baat hebt bij een druk en hectisch leven. In dat geval is het juist een goed idee om je kind daar niet in te betrekken. Dus als je op wisselende tijden werkt, dan is het een goed idee om te kiezen voor een oppas aan huis, zodat je kind in ieder geval opgroeit in een stabiele context en dus niet wordt meegezogen in de hectiek van jouw drukke bestaan.

Andere opties van gastouderbureau Snoesje

Naast oppas aan huis kun je bij gastouderbureau Snoesje natuurlijk ook voor andere mogelijkheden terecht.

  • Zo heb je de mogelijkheid van een gastoudergezin. Ideaal om je kind onder te brengen in een stabiele omgeving waar mogelijk ook andere kinderen zijn voor de sociale factor.
  • Er zijn verschillende opvang locaties waar je gebruik van kunt maken.
  • Je kunt jezelf ook opgeven als gastouder.