Een taxus voor elke tuin

Wie nog geen kennis heeft gemaakt met de taxus als vaste plant in de tuin, is dit de kans. De taxus is namelijk één van de meest veelzijdige en mooie planten die in een tuin veel sierwaarde heeft, maar ook veel praktische kanten kent. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant en de taxus wordt daarom voor veel tuinen ingezet om bepaalde doelen te bereiken. Het is voor veel hoveniers en tuinontwerpers dan ook een onmisbaar element in de tuin. Maakt u ook kennis met de taxus? Wij stellen hem aan u voor.

Dit is waarom een taxus zo populair is

De taxus is van oudsher een plant die voor de tuin wordt gebruikt. Kijkt u bijvoorbeeld naar de historische tuinen in Engeland of in Frankrijk, waar bij alle grote huizen en kastelen de taxus als vaste plant in het arrangement terugkomt. De plant is mateloos populair en dat heeft een aantal redenen. Deze plant is namelijk:

  • Dichtbegroeid
  • Eenvoudig in onderhoud
  • Groenblijvend
  • Sierlijk

Het gebruik van taxussen is door veel mensen in eerste instantie gericht op het creëren van een mooie, groenblijvende haag als afscheiding van de tuin. Of het nu gaat om het scheiden van een tuin met een pad of tussen de tuin van uzelf en uw buren, dankzij de dichte begroeiing van deze plant onttrekt het uw huis aan het zicht en daarmee biedt de taxus als haagplant zeer veel privacy. Het voordeel daarvan is dat de groei van de taxus relatief snel gaat, waardoor u een  haag op hoogte kunt creëren, die u eenvoudig kunt bij knippen om de juiste vorm en hoogte te handhaven. Dit is meteen een ander voordeel van taxussen. De plant vergt weinig onderhoud en gedijt goed op verschillende soorten grond, ook wanneer u op voormalige bosgrond woont die droog en zanderig is. Daarnaast is deze plant zeer eenvoudig te snoeien. Wanneer de jonge scheuten worden bijgeknipt en de plant regelmatig wordt bijgewerkt is de vorm van deze plant zeer eenvoudig te handhaven. Hierdoor wordt de plant nog voller en blijft de mooie donkere kleur in tact. Het is daardoor een gemakkelijke en waardevolle plant in elke tuin. De taxus is verwant aan naaldbomen, maar anders dan anderen in deze soort. De naalden lijken meer op een zeer smal blad. Door de donkergroene, wasachtige uitstraling ervan, krijgt de plant een soort luxe uitstraling en dat is waar veel mensen de taxus om waarderen. Sommige soorten krijgen gedurende enkele weken in het jaar kleine rode besjes, die niet eetbaar zijn. Dit is echter een sierelement wat voor sommige mensen eveneens zeer aantrekkelijk is aan deze plant.

De aanschaf en aanplant

Op www.taxusbestellen.nl vindt u alle informatie over het bestellen van taxussen met kluit en in pot. Of het nu gaat om de Baccata of de Media Hickssii, beide soorten taxussen zijn via de website van Taxusbestellen.nl te verkrijgen, waarbij u de planten direct van de kwekerij afneemt. Het voordeel hiervan is dat u tegen zeer voordelige prijzen sterke planten verkrijgt, waarmee u de basis van u tuin goed kunt inrichten. Op deze website staan verschillende zaken die u meer bekend zullen maken met deze plant, hoe ze aan te planten en welke afstand gehanteerd dient te worden en hoe u de taxussen het beste kunt verzorgen. De in Wekerom gelegen kwekerij is al jaren een bekende leverancier van deze twee soorten taxussen en door de centrale ligging in het land kan door heel Nederland eenvoudig geleverd worden. Wilt u meer weten over deze plant en het gebruik ervan in uw tuin? Neem dan gerust contact op. De mensen van Taxusbestellen helpen u graag verder.

Lees meer…