Een verhuur hypotheek brengt regels met zich mee

Investeren in vastgoed brengt een hoop geregel met zich mee. Een daarvan is een verhuur hypotheek afsluiten. Doordat er andere regels aan een verhuur hypotheek zitten dan een hypotheek voor uw eigen woning, is het goed om te kijken naar de verschillende woningen. Een verhuur hypotheek afsluiten doet u eenvoudig en snel via Hypadvies. Wij helpen u graag verder met het verhuren van een pand, zonder dat u later voor verrassingen komt te staan. Overweegt u een verhuur hypotheek af te sluiten, lees dan snel onze informatie door zodat u weet wat u moet regelen voordat u een pand gaat verhuren. Als u daarna nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Sluit uw verhuur hypotheek af bij Hypadvies

Een verhuur hypotheek is belangrijk om af te sluiten als u een pand wilt verhuren. Naast de verzekeringen, belastingen en de toestemming van de Vereniging Van Eigenaren (VvE), moet u alle regels van een verhuur hypotheek goed in acht nemen. Wij zetten deze graag voor u op een rijtje:

  • Het is een hypotheek voor natuurlijke personen (consumenten). Een zakelijk alternatief is de bedrijfshypotheek.
  • Het woonhuis is gelegen in Nederland.
  • U verhuurt het pand voor permanente bewoning. Vakantieverblijven en Airbnb is niet toegestaan.
  • Aflossingsvormen zijn lineair, annu├»teit en aflossingsvrij.
  • Bij aflossingsvrij krijgt u maximaal 50% van de marktwaarde van de verhuurde staat.
  • Uw rentevorm is voor 1 tot en met 20 jaar vast.
  • Het bedrag van de lening varieert van minimaal 75.000 euro tot maximaal 500.000 euro.
  • U kunt de verbouwing meefinancieren tot maximaal 15% van de marktwaarde van de verhuurde staat.
  • Huurinkomsten worden gedeeltelijk meegenomen
  • Er mogen maximaal vier panden voor verhuur in het bezit zijn van de klant.

Bovenstaande regels moet u in acht nemen bij het afsluiten van een verhuur hypotheek. Als een van deze regels in strijd is met uw doeleinden, dan kunt u bij ons terecht voor advies voor een andere hypotheek. Nadat u de verhuur hypotheek heeft afgesloten, kunt u genieten van uw nieuw te verhuren pand zonder dat u voor verrassingen komt te staan of de belastingdienst op de mat heeft. Wij adviseren u graag verder over de mogelijkheden tijdens een intakegesprek, waarin wij niet alleen kijken naar uw wensen, maar ook meer vertellen over onze werkzaamheden en wat u van ons kunt verwachten als u een hypotheek bij ons afsluit.

Hypadvies is uw adviseur in hypotheken

Hypadvies is uw specialist in het afsluiten van hypotheken. Wij zorgen altijd dat wij u het beste advies kunnen geven omtrent hypotheken voor zowel uw eigen woning of het verhuren van een pand. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring in de markt en werken samen met meerdere maatschappijen om u aan een gepaste hypotheek te helpen. Heeft u extra hulp nodig, dan kunnen wij u eventueel ook een gespecialiseerde aankoopbegeleiding aanbieden. Wij kijken met u mee naar het rendement van uw pand en bieden meerdere pakketten aan. Zo is er altijd de hulp die bij uw wensen aansluit. Ons advies gaat verder dan alleen het adviseren over hypotheken. Wij kijken bij elk probleem mee naar een gepaste oplossing. Wilt u meer informatie over onze werkwijze of wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan snel een afspraak voor een intakegesprek. Hierin kunnen wij u onder het genot van een kop koffie alles vertellen over ons bedrijf en samen de mogelijkheden bekijken. Liever eerst telefonisch contact of per mail, dan vindt u deze gegevens op https://hypadvies.nl/. Onze medewerkers staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Wij hopen u snel op ons kantoor te mogen begroeten.