Heb jij ook geen salaris ontvangen?  

Iedereen die werkt, heeft recht op salaris. Dat is nou eenmaal ook de reden waarom je werkt. Helaas komt het ook weleens voor dat de werkgever het salaris niet betaalt. In sommige gevallen is het niet mogelijk omdat het bedrijf de financiële middelen niet meer heeft. In andere gevallen is dat niet zo, maar is er een andere reden waarom je geen salaris ontvangen hebt. In zulke gevallen zijn er meerdere dingen die je kunt doen. Zo heb ik ook een aantal maanden achter elkaar geen salaris ontvangen van mijn werkgever. Ik heb toen contact opgenomen met Hanze Juristen. Zij hebben mij uitstekend kunnen helpen met deze kwestie en ik heb mijn salaris uiteindelijk toch nog uitbetaald gekregen. 

Onderneem direct actie als je geen salaris ontvangen hebt 

Als je dus ook geen salaris ontvangen hebt van je werkgever, dan is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Als je er vroeg genoeg bij bent, is er nog een kans dat je je salaris nog krijgt. Als je er echter te lang mee wacht, kan het zijn dat je er ook helemaal geen recht meer op hebt. Onderneem dus direct actie als je geen salaris ontvangen hebt. Ik heb dat dus bij mijn huidige werkgever ook meegemaakt. Ik had al een aantal maanden achter elkaar geen salaris ontvangen. Dat is natuurlijk erg vervelend, want mijn vaste lasten moet ik wel gewoon door blijven betalen. Ik wist ook niet of ik hier iets aan kon doen. Ik ging ervan uit dat je normaal gesproken altijd je salaris gewoon behoort te krijgen. Dat ik het al een aantal maanden niet gekregen had, vond ik dan ook erg vreemd. Ik was ook niet de enige bij ons in het bedrijf die geen salaris ontvangen had. Mijn collega’s van dezelfde afdeling zaten namelijk met hetzelfde probleem. Een van die collega’s raadde mij toen aan om contact op te nemen met Hanze Juristen. Deze juristen zijn gespecialiseerd in het helpen van werknemers met dit soort kwesties. Zo kun je bij Hanze Juristen terecht voor: 

  • Het checken van je vaststellingsovereenkomst 
  • Hulp wanneer je je loon niet ontvangen hebt 
  • Hulp bij een arbeidsconflict 

Mijn collega wees mij erop dat wij er zelf genoeg aan konden doen om ons loon alsnog te ontvangen. Indien dat allemaal niet zou helpen, kon Hanze Juristen ook nog een uitkomst bieden. Ik besloot het advies van mijn collega op te volgen en even op onderzoek uit te gaan. Via hanzejuristen.nl bekeek ik wat de mogelijkheden waren. Ik zag dat de eerste stap was om met mijn werkgever te praten. Dat had ik al geprobeerd, maar mijn leidinggevende kon daar niets over kwijt. Vervolgens kon ik een aanmaningsbrief versturen. Deze kon ik gratis via Hanze Juristen verkrijgen. Ik hoefde alleen nog maar de juiste gegevens in te vullen en deze vervolgens naar mijn werkgever te sturen. Dit was erg handig, daar ik niet zelf de brief hoefde op te stellen. Deze brief bleek erg effectief te zijn, daar mijn salaris binnen een week na het versturen van de brief op mijn rekening werd gestort. Gelukkig hoefde ik dus niet over te gaan tot de andere stappen. Dat zou natuurlijk alleen maar vervelend zijn. 

Neem contact op met Hanze Juristen 

Heb jij ook geen salaris ontvangen? Praat dan eerst met je werkgever. In veel gevallen kan je werkgever je vertellen waarom je je salaris niet ontvangen hebt en daarna alsnog uitbetalen. Mocht dat niet het geval zijn, neem dan contact op met Hanze Juristen. Kijk op hanzejuristen.nl voor meer informatie over wat Hanze Juristen voor jou als werknemer kan betekenen.