Een advocaat executeur bij al uw testamentproblemen

Bij het overlijden van een dierbare komen veel dingen kijken. Een daarvan is het testament. Een advocaat executeur kan het regelen van alle zaken een stuk vergemakkelijken. Een advocaat executeur kan benoemd worden om het testament te beheren, daarnaast is deze soms zelfs bevoegd als afwikkelingsbewindvoerder, waarmee hij in principe de erfenis kan verdelen. Hij kan er tevens voor zorgen dat alles volgens de regels van de wet wordt afgewikkeld. Een van de eerste taken bij het aanstellen van een advocaat executeur is daarom om te vragen naar een verklaring van erfrecht. In deze akte staat onder meer vermeld of de voorgestelde advocaat executeur inderdaad bevoegd is om die taak uit te voeren. Wij van Brenner Advocaten, uw advocatenkantoor erfrecht, leggen u graag uit waar u rekening mee moet houden bij het aanstellen van een advocaat executeur en waarom een advocaat in sommige gevallen wenselijk is bij de afhandeling van de erfenis. Onze advocaten van Brenner Advocaten maken u wegwijs in de wereld van het erfrecht en de problemen die er soms bij komen kijken.

De bevoegdheden van een advocaat executeur

Voordat u een executeur aanstelt, is het handig om te weten wat de bevoegdheden zijn van deze persoon. Dit hangt allemaal af van de toegewezen bevoegdheden. Het aantal sterren bepaalt dit namelijk. Er zijn executeurs die bijvoorbeeld:

  • Alleen begrafenissen mogen regelen.
  • Naast begrafenissen ook de erfenis mogen afwikkelen en soms zelfs verdelen.

Indien u het niet eens bent met de gang van zaken bij een executeur kunt u ons inschakelen. Een advocaat executeur kan u alles tijdens een gesprek uitleggen over de werkwijze en de mate waarop een eventuele rechtszaak u kan helpen. Maar er zijn nog meer dingen waar een advocaat executeur u bij kan helpen:

  • Het beschrijven van de bezittingen en schulden van de erflater.
  • Hulp bieden bij de verkoop van een huis.
  • Hulp bij onenigheid onder erfgenamen.

Dit zijn grote zaken die geregeld moeten worden na het overlijden van een dierbare. Daarom biedt een advocaat hulp door u te informeren of in gesprek te gaan met erfgenamen over de verkoop van bijvoorbeeld het huis indien er schulden aanwezig zijn. Wanneer het nodig is om de schulden te voldoen, mag de advocaat executeur de woning verkopen. U hoeft zich hier echter niet altijd bij neer te leggen. Een advocaat executeur kan u helpen de verkoop aan te vechten met een rechtszaak. Zo weet u zeker dat u niets over het hoofd ziet. Indien u uw executeur wilt ontslaan, heeft u hierbij hulp nodig van een advocaat. Dit moet namelijk via de rechter gaan, waarbij hulp van een advocaat wenselijk is.

Brenner Advocaten helpt u verder

Brenner Advocaten is een advocatenbureau gespecialiseerd in erfrecht. Met verschillende specialisten in huis, kunnen wij u alles vertellen wat erbij komt kijken indien een dierbare komt te overlijden. U kunt bij ons terecht voor een advocaat executeur, maar ook om andere zaken waarover u twijfelt na het overlijden van een dierbare te bespreken en eventueel aan te vechten. U kunt bij ons altijd terecht voor advies of met vragen. Onze advocaten kunnen u altijd het juiste juridische advies geven. Neem voor meer informatie over onze werkwijze of het inschakelen van een advocaat contact met ons op middels de contactgegevens op advocatenkantoorerfrecht.nl of vul het contactformulier op. Wij proberen uw vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden. Liever langskomen op ons kantoor? Maak dan gerust een afspraak zodat wij onder het genot van een kop koffie uw zaak kunnen bespreken. U kunt daarnaast ook uw juridische vragen stellen via de knop op onze website.

Lees meer…