Houten speelgoed

Ik kies voor mijn kinderen het liefst voor houten speelgoed en tot mijn vreugde is dit steeds weer beter verkrijgbaar! Toen ik zelf vroeger klein was, hadden wij ook veel speelgoedartikelen thuis die van hout gemaakt waren. Nou moet ik eerlijk zeggen, in die tijd werd er ook nog niet heel veel geproduceerd van andere materialen, dus heel veel andere keus was er ook niet. Maar als je nu in speelgoedzaken rondkijkt, dan zie je dat de meeste speelartikelen van plastic gemaakt zijn. Houten speelgoed is jarenlang best heel lastig te vinden geweest, maar zo langzamerhand komt het weer meer terug in de winkels. Waarom gaat nu mijn voorkeur hier naar uit? Dat heeft verschillende redenen, te weten:

  • ik vind de uitstraling ervan mooier
  • het is gemaakt van duurzamer materiaal
  • het is sterker en gaat daardoor langer mee

Het eerste punt is natuurlijk triviaal, wat de een mooi vindt, hoeft de ander juist helemaal niet aan te spreken. Persoonlijk vind ik gewoon de uitstraling van houten speelgoed erg prettig, ik vind het altijd mooi om naar te kijken en het ziet er in mijn beleving een stuk mooier uit dan veel varianten van plastic.

Houten speelgoed is duurzamer

Wat geen mening is, is het feit dat houten speelgoed gewoon duurzamer is. Dat is het bovendien op verschillende vlakken. In de eerste plaats kun je het duurzaam noemen omdat het heel erg sterk is. We weten allemaal dat kinderen niet altijd even voorzichtig zijn met hun bezittingen en dat geldt ook voor die van mij. Soms is het gewoon onvoorzichtigheid, andere keren zijn ze boos en wordt er iets door de kamer gegooid. Natuurlijk kan dit niet op mijn goedkeuring rekenen, maar ik vind het wel prettig dat het houten speelgoed dat zij hebben hier tegen kan. Het kan gewoon echt tegen een stootje en gaat daardoor ook gewoon lang mee. Het valt niet direct uit elkaar als er eens een keertje mee gegooid wordt. Daar komt natuurlijk nog bij dat hout een duurzamer materiaal is dan plastic als je kijkt naar het productieproces. Als het gemaakt is van hout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen, dan is het helemaal vele malen beter dan plastic, dat toch weer uit olie en chemische bestanddelen vervaardigd wordt. Ik vind het daardoor ook veiliger voor mijn kinderen. Natuurlijk zijn alle kinderartikelen goed gecontroleerd op veiligheid en kunnen ze dan ook veilig gebruikt worden, maar mijn gevoel zegt dat houten speelgoed ook wat dit punt betreft toch echt de voorkeur geniet.

Veel keuzemogelijkheden

Zoals ik hierboven al aangaf, is een nadeel van de keus voor houten speelgoed dat het soms lastig te vinden is, alhoewel het dus al wel iets gemakkelijker wordt dan het in het verleden was. Wil jij kunnen kiezen uit diverse verschillende opties, dan moet je eens kijken in de webshop van de Speelgoedfamilie. Op Speelgoedfamilie.nl vind je echt steeds meer leuk houten speelgoed voor je kids, je zult hier absoluut iets kunnen vinden waar jouw dochter of zoon graag mee speelt. Je kunt dan denken aan een poppenwagen of een poppenhuis, maar ook aan bijvoorbeeld een treinset, een brandweerkazerne of een hijskraan. Door de verschillende opties is er voor een ieder altijd wel iets geschikts te vinden. Ik weet in ieder geval dat ik er voor mijn kinderen altijd weer iets leuks tegenkom, dus voor hun verjaardagscadeaus en sinterklaascadeaus neem ik hier ieder jaar weer een kijkje. Wil jij jouw kind ook houten speelgoed geven? Dan kan ik je dus ook echt aanraden om hiervoor naar Speelgoedfamilie.nl te gaan!