Koelkast met glazendeur

In de horeca is een koelkast onmisbaar. Zowel in de keuken, voor de koks. Als voor het bedienend- en barpersoneel. Je kunt ook in het restaurant zelf een koelkast met glazendeur zetten. Op deze manier heb je een koelkast en vitrine ineen waarin de gasten kunnen zien wat voor mooie verse taartjes er bereid zijn. Ook kun je een koelkast met glazendeur in het restaurant, of op de bar, plaatsen om een bepaald product extra in de schijnwerpers te zetten. Dit werkt als een boost voor het aanprijzen van producten. Wanneer je een koelkast hebt staan met een bepaalde frisdrank erin en je kleed dit mooi aan, hebben gasten al snel interesse. Op die manier verhoog je de omzet op een eenvoudige manier. Wanneer je een koelkast met glazendeur hebt staan met daarin mooie gebakjes, kun je het personeel ook laten ‘plussen’. Komt een gast voor een lekker espressootje? Dan wijst de gastvrouw even naar de koelkast waar een heerlijk knipogend taartje staat. Dat past toch perfect bij de espresso? Door dit soort kleine aanpassingen in het interieur zorg je als horeca ondernemer ervoor dat je per gast toch een hogere omzet draait.

Koelkast met glazendeur achter de bar

Voor het personeel wat achter de bar staat is een koelkast met glazendeur een absolute must. Zeker wanneer er een snelle doorstroom is onder het personeel. Wat in de meeste horecazaken toch wel het geval is. Het scheelt enorm veel tijd wanneer iemand niet eerst zes deurtjes achter de bar open moet gooien om vervolgens bij het gewenste product uit te komen. Met een glazendeur zie je als bar medewerker in één oogopslag wat waar in zit. Het enige wat je dan nog hoeft te onthouden is welke dranken er nu precies in die ene overheerlijke cocktail gaan. Het onder horeca personeel bekende ‘beuken’, op een drukke terras avond, gaat een stuk vlotter met glazen deuren. Zeker wanneer je het achter de bar zo hebt ingedeeld dat meerdere personen in hun eigen hoekjes kunnen staan. Heb je iets uit een andere koelkast nodig? Dan zie je in één keer van welke collega je dit betreffende product moet vragen. Het heeft ook voordelen in het geval dat er eens personeel tekort is. Als het te druk is en de bar ‘nat’ gaat, voor leken: het niet meer aan kan. Dan kan ook personeel wat niet gewend is achter betreffende bar te staan zo inspringen. Want ze zien immers direct waar wat staat.

Koelkast met glazendeur in de keuken

In de keuken heeft een koelkast met glazendeur ook zo zijn voordelen. Wanneer bakjes met mis en place goed gelabeld zijn, kun je op die manier direct zien wat er staat. Je verhoogt daarmee:

  • De productiviteit
  • de snelheid
  • het gemak
  • hygiëne

Ook een voordeel aan de glazendeur in een koelkast is dat je al snel ziet wanneer de hygiëne een beetje achter loopt. Je hebt in de keuken natuurlijk een grote inloop koelkast waar de producten in staan. Maar de mis en place die gekoeld klaar staat, staat in de kleine koelingen in de meeste keukens zelf. Deze koelkasten kun je vinden bij horecaworld.biz.