Krijg waar je recht op hebt dankzij een letselschadebureau

Als je in een ongeluk terecht komt en het is niet jouw schuld, dan heb je recht op een letselschade vergoeding. Het letsel dat je oploopt kan van alles zijn. Het is dan ook niet alleen maar fysiek letsel waar je aan moet denken. Ook mentaal letsel dient vergoed te worden. Je maakt bijvoorbeeld extra kosten vanwege de therapie die je moet ondergaan om het trauma te verwerken. Helaas is vrijwel niemand heel erg gebrand op het uit betalen van een schadevergoeding. Dus op het moment dat jij met het verzoek om een schadevergoeding bij iemand aan de deur klopt, dan zal deze deur hoogstwaarschijnlijk in je gezicht worden dicht gesmeten. Zonder een autoriteit om hem of haar te dwingen ziet de schuldige persoon immers geen enkele reden om jou een schadevergoeding uit te betalen. Het is jouw woord tegen het zijne/hare en je moet dan ook wel heel overtuigend zijn wil je hem of haar vrijwillig een bedrag laten betalen voor het letsel dat jij hebt opgelopen. Het is dan ook in de meeste gevallen de standaard situatie dat je te maken krijgt met iemand die niet wil betalen. Omdat je zelf niet de juridische macht in handen hebt om iemand op de feiten te drukken en zo te dwingen om te betalen, kun je beter een letselschadebureau inschakelen. Een advocaat van een letselschadebureau is immers een expert op het gebied van zaken waarin een van de partijen claimt recht te hebben op schadevergoeding voor het geleden letsel. De ander zal dit uiteraard ontkennen en het letselschadebureau is er om de claim te onderbouwen met bewijs en zo een zaak aan te spannen tegen degene door wiens schuld jij te maken hebt met letsel. Om deze reden is het dan ook verstandig om gewoon meteen een letselschadebureau in te schakelen. Jij hebt immers al genoeg geleden vanwege het letsel en alles wat daar bij komt kijken. Het is dan ook logisch dat je je niet ook nog eens in de weer wilt met de tegenpartij. Aangezien dat toch tot niets leidt ben je daar alleen maar tijd en energie aan kwijt. Die tijd kun je beter spenderen aan het herstelproces. Laat het veilig stellen van de schadevergoeding dus liever over aan een professioneel letselschadebureau. De professionals weten immers precies wat de wet voorschrijft en bezitten tevens over de nodige autoriteit om de weigerende partij te overreden. Uiteindelijk is het immers een kwestie van wat de wet voorschrijft en dus moet de andere partij wel betalen wanneer blijkt dat jouw letsel door zijn of haar schuld is ontstaan. Ook als hij of zij niet wil betalen, dan zal de rechter hem of haar daartoe dwingen.

Waar vind ik een goed letselschadebureau?

Het is natuurlijk wel van belang dat je in zee gaat met een professioneel letselschadebureau. Je wilt immers krijgen waar je recht op hebt, maar als een letselschadebureau niet doet wat het moet doen, dan sta je uiteindelijk nog steeds met lege handen. Om deze reden doe je er zeer goed aan om te kiezen voor Camps Advocatuur. Dit is namelijk ook een professioneel letselschadebureau waar jij terecht kunt met je claim. Zij zullen dan voor je aan de slag gaan om ervoor te zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt.  Verder kun je ook bij Camps Advocatuur terecht voor:

  • Familierecht
  • Verzekeringsrecht
  • Erfrecht

Kijk op de site als je meer wilt weten

Mocht je meer willen weten over de diensten van Camps Advocatuur, dan kun je in eerste instantie altijd even een kijkje nemen op de site van campsadvocatuur.nl.