Leren werken met de belangrijkste OSINT tools.

Moet u voor uw toekomstige of huidige baan leren werken met de belangrijkste OSINT tools voor het vergaren van digitale informatie? OSINT staat voor Open Source Intelligence. Dit betekent het verkrijgen en analyseren van publiek toegankelijke digitale data door bijvoorbeeld veiligheids- en inlichtingendiensten maar ook in de privésector. Het internet is in dit tijdperk het belangrijkste communicatiemiddel geworden. De gespecialiseerde OSINT tools winnen informatie die voldoet aan uw specifieke richtlijnen van bronnen als nieuwswebsites, sociale netwerken, blogs, overheidswebsites, forums en meer. Niet alleen geschreven bronnen worden meegenomen, ook videowebsites als YouTube worden gebruikt als bron van informatie in deze context. The International Anti Crime Academy is de enige onderwijsinstelling in Europa die het diploma ‘Registered Open Source Intelligence Analyst’ kan en mag uitgeven. De opleiding bestaat uit twee intensieve modules waar u leert werken met de belangrijkste OSINT tools. We introduceren u aan de VOIM, de Virtual OSINT Investigation Machine. Deze computer vormt de basis van al u digitale inlichtingswerkzaamheden. Daarnaast leren wij u werken met de door ons zelf ontwikkelde OSIDATA database. Met behulp van deze database is het mogelijk op bijna iedere persoon en elk bedrijf uitvoerig te screenen. U leert om zo effectief mogelijk relevante actuele informatie te vergaren met behulp van de verschillende OSINT tools. Alle opleidingen kunt u volgen aan onze locatie in Rijen. Normaliter worden de lessen klassikaal verzorgd. In overleg is het ook mogelijk om met een groep van minimaal 5 personen de opleiding in besloten kring te volgen. Nadat u twee OSINT modules heeft afgerond mag u het diploma ‘Open Source Intelligence Analyst’ in ontvangst nemen.

Welke OSINT tools leert u mee werken?

De al eerder genoemde OSIDATA database it het uitgangspunt van de digitale informatieverzameling waarover wij u leren. Hiermee kunt u screenings uitvoeren voor de meeste personen en bedrijven in de wereld. We leren u de fijne kneepjes van het digitaal informatie verzamelen zonder daarbij sporen achter te laten. In de twee modules wordt naast het leren werken met de verschillende OSINT tools ook uitvoerig aandacht besteed aan het verbergen van uw digitale vingerafdruk. Hoe stiller u bent, hoe meer u kan horen. U leert om bedrijven en personen te monitoren door gebruik te maken van openbare data die op het internet gepubliceerd is. We gaan het hebben over het gebruik van zowel het world wide web als het zogenaamde ‘dark net’ als informatiebron. OSIDATA bevat vele tools voor bijvoorbeeld het opzetten van VPN verbindingen, encryptiesoftware maar denk ook aan belangrijke software als Maltego, Creepy en Shodan. Wij leren u werken met deze en meer OSINT tools aan de hand van praktijkvoorbeelden en waargebeurde cases. Ons team van ervaren docenten heeft jarenlang ervaring in het beroepsmatig verzamelen en analyseren van digitale informatie in het publieke domein. Zowel in de privésector als bij inlichtingendiensten hebben onze docenten ruime praktijkervaring opgebouwd waardoor zij u goed kunnen voorbereiden op uw baan als Open Source Intelligence Analist. Zij weten met gerichte praktijkvoorbeelden u snel wegwijs te maken met de belangrijkste OSINT tools. Wilt u meer informatie over de gecertificeerde en erkende opleidingen die wij aanbieden? Kijk dan snel op onze website voor meer informatie.

Gemakkelijk online inschrijven.

U kunt op onze website alle informatie over de verschillende opleidingen nog eens teruglezen. Ook vindt u hier meer informatie over de gepersonaliseerde omscholingstrajecten die wij aanbieden voor medewerkers van onder andere Politie & Justitie & De Koninklijke landmacht. Leer ook alles op het gebied van digitale informatievergaring en inlichtingen. U schrijft zich voor alle opleidingen eenvoudig in op de website.

Lees meer…