Meubelstoffering

Meubelstoffeerder is een beroep dat op veel plekken sterk in de vergetelheid is geraakt en dat is jammer, want meubelstoffering biedt echt diverse mogelijkheden! Vroeger werd hier vaak echt volop gebruik van gemaakt, omdat men toen als doelstelling had om producten zo lang mogelijk te gebruiken. Ging een stoel kapot, dan werd er geprobeerd om dit weer op zo’n manier te herstellen dat deze vervolgens nog lange tijd weer gebruikt kon worden. Tegenwoordig is er al snel de neiging om dan maar gewoon een nieuw exemplaar te kopen, wel zo gemakkelijk, wordt er dan gedacht en bovendien krijg je op die manier ook nog eens iets nieuws. Toch zien we inmiddels een kentering in het gedachtegoed van mensen en we zien dat meubelstoffering langzamerhand weer gewoner begint te worden. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat steeds meer mensen zich bewust worden van de schade die wij met zijn allen aanbrengen aan het milieu en de mogelijkheid om dit binnen de perken te houden door de zaken die we hebben zo lang mogelijk te gebruiken. Iedere keer dat we iets nieuws kopen, moeten hiervoor immers nieuwe grondstoffen gebruikt worden en op die manier putten we uiteindelijk de aarde uit. Door te kiezen voor meubelstoffering in plaats van nieuwkoop, draag je een klein steentje bij aan een duurzamere wereld.

Meubelstoffering voor opknappen of veranderen

Iedereen kent het waarschijnlijk wel: je bank of je sofa is in principe nog prima, alleen begint de bekleding wat slijtage te vertonen. Dat is een moment waarop je uitstekend gebruik kunt maken van meubelstoffering! Slijtageplekken zien er niet mooi uit en je wilt natuurlijk geen meubilair in je woning hebben staan dat er oud en versleten uitziet. Is het meubelstuk verder nog prima in orde, dan is het natuurlijk zonde om het weg te doen. Door te kiezen voor meubelstoffering, kun je ervoor zorgen dat het meubel er weer als nieuw uit komt te zien, zonder dat jij afscheid hoeft te nemen van bijvoorbeeld je bank. Dit is een van de mogelijkheden om dit ambacht in te zetten. Een andere optie die het biedt, is het aanpassen van een meubelstuk aan de huidige mode. Sommige stoffen die als bekleding gebruikt zijn, stammen overduidelijk uit een bepaald modebeeld. Raakt dit uit de mode, dan is het toch een stuk minder leuk om het in huis te hebben staan. Door middel van meubelstoffering kun je het uiterlijk van het meubel aan laten passen, zodat het weer prima past bij de huidige tijd en bij het interieur dat jij nu hebt!

Zowel leer, als stof

Vaak denken mensen dat meubelstoffering alleen mogelijk is bij stoffen bekleding, maar goede stoffeerders kunnen ook prima uit de voeten met leer. Ook hiervan kunnen zij uitstekend een nieuwe bekleding maken, zodat het er allemaal weer als nieuw uitziet! Heb jij interesse hierin, wil jij jouw meubelstukken opnieuw laten bekleden? Dan kun je dit heel goed laten doen door Lukken Projecten. Zij zijn een echte specialist op het gebied van meubelstoffering en je kunt bij hen onder meer terecht voor:

  • het opnieuw bekleden van banken en stoelen
  • het herstellen van caravankussens
  • het repareren van bootkussens

Het maakt eigenlijk niet heel veel uit wat het object precies is, of het nu een klein of een groot kussen is, een stoeltje of een zeer grote bank, zij kunnen hier eigenlijk altijd wel mee uit de voeten. Ze kunnen ervoor zorgen dat het er weer prachtig uit komt te zien en het helemaal aansluit bij de wensen die jij hebt. Op lukkenprojecten.nl kun je meer lezen over de mogelijkheden die zij te bieden hebben op het gebied van meubelstoffering!