Overspannen? Kies een behandeling van Els Keuning

Steeds meer mensen klagen de laatste jaren dat ze overspannen zijn. De behandeling of de behandelingen waaruit je kunt kiezen als je last hebt van overspannenheid zijn talrijk, maar wat erg belangrijk is om te weten, is dat overspannen zijn vooral vraagt om aandacht voor het lichaam en fysieke rust. Dat zien veel mensen met dergelijke klachten nog wel eens over het hoofd. Ben jij overspannen? Een behandeling zoals een massage is dan een erg goed idee en ook een manier om het lichaam en de geest tot rust te brengen. Elk Keuning werkt volgens het holistische principe dat de mens een eenheid vormt van energie, geest en lichaam. Wanneer het fysieke gestel niet ontspannen is, en er fysieke blokkades ontstaan, dan zal dat beslist ook zijn weerslag hebben op de geestelijke gezondheid van het individu. Met andere woorden: wanneer je overspannen bent, dan zal het lichaam ook gespannen zijn. Overspannenheid kan zich vertalen in fysieke klachten zoals knopen in de spieren. Je herkent deze knopen als harde punten in de schouders of ook de nek die pijnlijk en stijf aanvoelen. Wanneer het lichaam stijf is en vol van deze harde punten, dan kan de energie niet goed door het lichaam stromen en kun je je als mens moe en lusteloos voelen. Sommige mensen die overspannen zijn, geen behandeling kiezen om tot rust te komen en maar verder rennen en werken, kunnen zelfs chronische klachten ontwikkelen zoals chronische pijnen en vage klachten die maar niet overgaan. Ontzettend zonde als je je bedenkt dat rust en een goede behandeling erg veel kan helpen. Ook bestaat er het misverstand bij sommige mensen dat wanneer je overspannen bent, een behandeling, wat voor behandeling dan ook, niet zou helpen. Het is niet altijd makkelijk om toe te geven dat je overspannen bent, een behandeling kan gebruiken en eigenlijk even pas op de plaats moet maken. Vaak stellen met die overspannen zijn, een behandeling uit of ze komen er simpelweg helemaal niet aan toe. Veel redenen die mensen aandragen die overspannen zijn om geen behandeling te nemen zijn: 

  • Onverschilligheid
  • Bagatelliseren
  • Lusteloosheid 

Ben je overspannen? Een behandeling helpt

Kijk maar eens goed naar het rijtje redenen dat ik hierboven vermeld heb. Onverschilligheid is vaak een reden van mensen die overspannen zijn en geen behandeling willen nemen. Met onverschilligheid bedoel ik een houding van ‘ik heb wel klachten, maar wie niet en een behandeling haalt toch niets uit. Deze houding brengt je niet veel verder als je overspannen bent. Een behandeling nemen bij Elskeuning.eu kan een hele goede eerste stap zijn om van klachten af te komen. Een tweede houding die ik in het rijtje redenen om geen behandeling te nemen heb opgenomen is ‘bagatelliseren’. Daarmee bedoel ik het teniet doen van de klachten. We hebben het hier over een houding van ‘het valt allemaal wel mee.’ Dat is een gevaarlijke houding, omdat je hiermee stelselmatig de signalen van je lichaam ontkent. Klachten niet erkenning leidt altijd tot een verergering van de klachten en in sommige gevallen dus chronische klachten waar je steeds moeilijker vanaf komt. 

Massages

Een massage van Els Keuning kan er voor zorgen dat pijnlijke punten in het lichaam worden opgeheven. Ben je overspannen? Een behandeling van Els in de vorm van een massage is dan een hele goede keuze om tot rust te komen en je lichaam weer in balans te brengen. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van een behandeling bij overspannenheid? Neem dan gerust eens contact op. Els Keuning kan je dan alles vertellen over de mogelijkheden.