Rondreizen Tanzania: 5 betoverende plekken!

avtours - Rondreizen TanzaniaWanneer de vakantie aanbreekt is het altijd weer de vraag waar je naartoe gaat. Er zijn op de wereld ongelofelijk veel prachtige plekken te ontdekken, stuk voor stuk met eigen charme. Een van deze plekken is Tanzania, aan de Indische Oceaan. Dit prachtige land heeft de reiziger ongelofelijk veel te bieden. Of je nu houdt van een heerlijk dagje strand of een avontuurlijk uitstapje, bij rondreizen door Tanzania kom je het allemaal tegen. Er zijn diverse rondreizen in Tanzania beschikbaar, maar over het algemeen zijn er 5 plekken waar elke reis langsgaat. Dit zijn de meest spectaculaire plaatsen in het land en mogen bij een eventuele vakantie absoluut niet overgeslagen worden. Alle rondreizen door Tanzania gaan langs één of meerdere van deze plekken:

  • Ngorongoro Krater
  • Kilimanjaro
  • Serengeti
  • Stranden van Zanzibar
  • Mafia eiland

De Ngorongo-krater is een prachtige plek in het noorden van het land. Bij diverse rondreizen door Tanzania is dit de eerste stop, zodat je direct kunt genieten van overweldigend natuurschoon. Het natuurgebied staat op de UNESCO lijst en is daarmee werelderfgoed. De krater is permanent gevuld met water, wat concreet betekent dat hier duizenden dieren rondstruinen. Deze dieren trekken niet langer rond, maar leven het hele jaar door bij de krater. Dit is dus een van de beste plekken om, tijdens rondreizen door Tanzania, in aanraking te komen met wilde dieren. De krater zelf is ontstaan door een vulkaanuitbarsting, ongeveer 3 miljoen jaar geleden. Houd je van de antieke geschiedenis, dan kun je bij de krater je geluk niet op. In het verleden zijn hier namelijk grote archeologische ontdekkingen gedaan waardoor we meer te weten zijn gekomen over ons verleden en over onze voorouders. De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en het nationale park dat hieromheen ligt wordt regelmatig bezocht bij rondreizen in Tanzania. Ook deze berg is gevormd door vulkanische activiteit en de berg is 5895m hoog. De berg kan het hele jaar door beklommen worden, maar aangeraden wordt om tussen juni en oktober naar boven te gaan. Je loopt dan minder kans om nat te regenen: in deze maanden heerst het droogteseizoen. Hiernaast is het in deze periode wat koeler in Tanzania. Op de berg ligt altijd sneeuw, wat heel bijzonder is zo diep in Afrika. Terwijl de Afrikaanse olifanten beneden op zoek zijn naar water sta jij boven in het ijs en heb je een prachtig uitzicht over het gigantische park! Bekijk je een of meerdere rondreizen door Tanzania, dan mag Kilimanjaro zeker niet ontbreken!

Rondreizen Tanzania; avontuur en strand

De Serengeti is bij de meeste mensen welbekend. Uitgestrekte vlaktes van dor gras met slechts enkele bomen: het leefgebied van de grootste Afrikaanse diersoorten. Hier vind ieder jaar de migratie plaats van duizenden gnoes en zebra’s, een indrukwekkend schouwspel dat iedereen een keer gezien moet hebben! In het gebied vind je de wilde dieren: leeuwen, antilopen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s en nog veel meer! Ben je dus op zoek naar avontuurlijke rondreizen door Tanzania, dan moet je zeker langs de Serengeti. Bekijk vooraf even goed wanneer je het gebied wilt bezoeken; over het algemeen is de winter de beste periode om de dieren te bekijken. Wil je toch liever ontspannen op het strand? De stranden van Zanzibar en Pemba zijn ideaal voor elke vakantieganger. Kristalhelder water en witte stranden, dat is precies hoe je deze vakantiebestemming kunt omschrijven. De eilanden liggen net van de kunst van Tanzania, waardoor ze niet bij alle rondreizen door Tanzania worden meegenomen. Over het algemeen kun je ervoor kiezen om een paar dagen op de eilanden te verblijven voor of na dat je met het reguliere programma begint. Traditionele vissersbootjes drijven op het water en aan beide kanten kun je heerlijk surfen. Wil je even helemaal tot rust komen, ga dan langs deze droomplekken. Tot slot is er Mafia eiland. Mafia eiland is relatief onbekend, maar is desalniettemin een heerlijke vakantiebestemming. Je kunt hier duiken langs gigantische koraalriffen of met vissers mee het water op om kennis te maken met diepzeevissen. Je vindt hier meer dan 400 verschillende soorten vissen en een ontelbare hoeveelheid vogels. Wil je genieten van een prachtige onderwaterwereld, dan moet je naar Mafia eiland! Tot slot een kleine waarschuwing: rondreizen in Tanzania is natuurlijk op eigen risico. Je komt in aanraking met wilde dieren die gevaarlijk kunnen zijn en met eten en drinken waar je lichaam niet aan gewend is. Luister altijd goed naar de gids en ga niet op eigen houtje op avontuur. Wanneer je dit doet is rondreizen in Tanzania een peulenschil!

Snel boeken en op pad

Rondreizen door Tanzania is een unieke ervaring en hoeft bovendien helemaal niet duur te zijn. Het zal je verbazen hoe weinig je uit hoeft te geven om in dit bijzondere gebied op vakantie te gaan. Zoek naar een goede aanbieder die verstand heeft van zaken en zorg bovendien dat je een garantie hebt dat de reis doorgaat. Het kan soms voorkomen dat te weinig mensen zich aanmelden voor een rondreis, waardoor de vakantie wordt afgezegd. Zorg dat je, mocht dit onverhoopt toch gebeuren, dan in ieder geval  je aanbetaling terugkrijgt. Op http://avtours.nl/individuele-rondreizen-afrika/tanzania/ vind je tientallen rondreizen door Tanzania. Alle beroemde parken komen aan bod, maar ook kun je langs relatief onbekende regio’s reizen. Hoe je ook op vakantie wilt, op bovenstaande site vind je precies wat je zoekt!