Verblijven op een agriturismo in Noord Italië

Italië is het vakantieland bij uitstek en vele mensen zijn inmiddels verslingerd aan het prachtige land, de fijne cultuur en het heerlijke eten. Veel mensen rijden door naar het midden van Italië waar voornamelijk Toscane een grote naam heeft opgebouwd. Echter heeft Noord Italië ook erg veel te bieden. Het noorden heeft namelijk prachtige meren die gelegen zijn tussen het ruige gebergte van de Dolomieten en het landelijke dat al richting het midden van Italië gaat. Tussen al deze mooie locaties bevinden zich vele agriturismo in Noord Italië die bij uitstek de ideale locatie zijn om te verblijven en een van daaruit diverse steden en de schoonheid van de meren te ontdekken.

Een agriturismo in Noord Italië als thuishaven op vakantie

We stipten het al even aan, de meren van Noord Italië. Dit zijn:

  • Lago Maggiore
  • Lago di Como
  • Lago di Garda
  • Lago d’Iseo

Elk van deze vier meren zijn het bezoeken waard en dat is eenvoudig te doen vanaf een agriturismo in Noord Italië. Lago Maggiore ligt het meest westelijk van deze vier. Het Comomeer en het Gardameer zijn bij veel mensen al bekend, maar het kleinere Meer van Iseo, met het idyllische eiland Monte Isola is nog wat minder bekend. Wat heel prettig is aan deze locaties is dat je er erg makkelijk kunt komen. Een vlucht is tegenwoordig zeer goedkoop te boeken naar één van de vele luchthavens van bijvoorbeeld Milaan, Bergamo en Verona. Van daaruit kun je eenvoudig met een huurauto de agriturismo in Noord Italië bereiken. De meeste hiervan liggen verspreid rondom de meren in de provincie Lombardije. Bij het Comomeer zijn deze te vinden in het prachtige berglandschap rondom het meer, wat spectaculaire uitzichten biedt. Rondom het Gardameer zijn de agriturismo in Noord Italië zowel in het bergachtige en heuvelachtige landschap te vinden als aan de voet van het meer, vlak bij de uitvalswegen die de grote steden met elkaar verbinden. Wat hieraan erg prettig is, is dat deze steden daarmee eenvoudig bezocht kunnen worden. Een rit naar Milaan is bijvoorbeeld net zo eenvoudig te maken als een bezoek aan het in het romantische Venetië. Toch loont het ook de moeite om de tussengelegen steden aan te doen. Een bezoek aan Bergamo, Brescia of Verona zal absoluut een hoogtepunt zijn op uw vakantie, of zelfs het wat lager gelegen Parma behoort tot de mogelijkheden. Juist het hebben van een thuishaven op een agriturismo in Noord Italië en de flexibiliteit van uw eigen auto of een huurauto maken het mogelijk om deze hele streek goed te verkennen. Daarmee rijdt u eenvoudig van meer naar meer en beleeft u de schitterende bergen evenals de uitgestrekte landerijen die Noord Italië rijk is.

De smaken van Italië

Het verblijven op een agriturismo in Noord Italië is een ware belevenis en vooral ook op culinair gebied. De keuken van dit deel van het land komt dan ook vaak terug op een agriturismo in Noord Italië. Van heerlijk romige polenta tot perfecte risotto, pasta met zeevruchten en geweldige ham en salami, al dit soort smakelijke gerechten geven de belevenis van een verblijf op een agriturismo in Noord Italië een extra dimensie. En dan hebben we het nog niet over de heerlijke patisserie gehad of de verrukkelijke wijnen, zoals de Franciacorta-wijnen die uit deze streek afkomstig zijn. Een verblijf op een agriturismo in Noord Italië is gelukkig eenvoudig te regelen via My Italy. Op de website myitaly.nl staan speciaal geselecteerde locaties van agriturismo in Noord Italië, waar een verblijf in Italië een ware droom vakantie wordt. Verken ze allemaal, want Noord Italië is het ontdekken meer dan waard.