Was Ripple kopen wel een verstandige beslissing?

Ik ben een van de jonge honden die zijn spaargeld geïnvesteerd heeft in cryptovaluta. Je leest het goed: ik noem mezelf een jonge hond en ik heb mijn spaargeld geïnvesteerd in digitale munten omdat ik geloof in het idee achter de munten en de blockchain zelf. Aanvankelijk zei iedereen dat het geweldig was, maar toen bleek dat de markt bijzonder volatiel kon zijn en mensen geld verloren door de agressieve veranderingen van de markt, zijn veel mensen eruit gestapt. Die mensen komen nu naar mij toe en vertellen dat mijn keuzes niet goed waren. Ik had gekozen voor:

  • Dogecoin kopen;
  • Ripple kopen;
  • Groestlcoin kopen.

Vooral Ripple kopen werd zwaar onder vuur gelegd. Ja, CWS heeft de aanval geopend en zegt dat XRP geen utility munt is. En ja, Ripple is lang niet zo decentraal als de andere munten zijn. En nee, Ripple kopen is geen manier om bijzonder snel rijk te worden. Maar gelukkig heb ik nooit gezegd dat het me daarom te doen was. Integendeel: mijn investeringen zijn gedaan met visie voor de langere termijn. Geen weken, geen maanden, maar jaren. En over een jaar of twee ziet iedereen dat ik gelijk had.

Waarom Ripple kopen verstandig was

De prijs van Ripple is gedaald sinds ik mijn investering gedaan heb. Op dit moment zit ik op ongeveer 15% verlies, maar door het aantrekken van de markt op dit moment, neem ik aan dat ik eind 2018 weer in de groene cijfers sta. Mijn investeringen waren niet bedoeld om snel te cashen. Mijn investeringen zijn gedaan toen Ripple kopen interessant werd omdat er samenwerkingen afgesloten werden met grote banken zoals Santander en Ripple actief zou worden in Afrika. De beloften zijn uitgekomen en nu ook American Express gebruik gaat maken van de technologie van Ripple, weet ik dat ik een goede keuze gemaakt heb. Dat dit nog niet aan de koers te zien is, interesseert me eigenlijk weinig. Ik ben onderdeel van de community achter Ripple en weet dat dit de toekomst is. In tegenstelling tot zo ontzettend veel andere munten die wel snelle winst opgeleverd hadden. Snelle winst is voor mensen die geld nodig hebben zeg ik altijd – en daar blijf ik bij. Mijn investeringen zijn gedaan met de juiste redenen. Na Ripple kopen heb ik ook Dogecoin gekocht. Omdat ik weet dat de lage koerswaarde alleen maar een voordeel gaat zijn en omdat ik wilde investeren in een munt die letterlijk door iedereen gebruikt en gemijnd kan worden.

Waar jij op moet letten

Wil je net als ik Ripple kopen of investeren in andere munten? Dan is het handig om eerst te kijken naar wat de basis precies is. Welke munten gaan een verschil maken? Welke blockchaintoepassing heeft de toekomst en welke mogelijkheden kunnen concreet ingezet worden? Ripple kopen doe je wanneer je denkt dat de technologie van Ripple straks gebruikt gaat worden voor internationale betalingen en het de basis kan worden van ons monetaire systeem. Ik ben me ervan bewust dat de partners van Ripple geen invloed hebben op de prijs van XRP: zij gebruiken een technologie die niet verbonden is aan de muntwaarde. Maar ik ben me er ook van bewust dat mensen wereldwijd steeds vaker de naam van Ripple zien staan en op zoek gaan naar websites zoals Cryptotips (https://cryptotips.eu/cryptocurrency/ripple-kopen/) om erachter te komen hoe makkelijker Ripple kopen eigenlijk echt is. Houd wel in de gaten dat je een goede wallet aanschaft voordat je investeert in cryptovaluta, want de veiligheid is nog het belangrijkste bij het doen van investeringen.