Ghostwriter nodig?

Tegenwoordig zijn er steeds meer ghostwriters die teksten schrijven voor anderen. Een van de social media posts die u voorbij ziet komen op instagram of twitter kan zelfs gemaakt zijn door zo’n ghostwriter. Een spookschrijver, in het Nederlands, is iemand die content voor iemand anders maakt  zonder hiervoor de credits te nemen. Het lijkt dan alsof de klant de tekst de content zelf heeft gemaakt, wat eigenlijk helemaal niet zo is. Heeft u iemand nodig die voor u content creĆ«ert? Bij Stijlfiguur Tekstbureau bent u aan het juiste adres voor professionele ghostwriters! Stijlfiguur Tekstbureau werkt met gepubliceerde en prijswinnende auteurs, met ervaren vakdocenten en creatievelingen om te verzekeren dat de content er zo goed mogelijk uit komt te zien!

De kwaliteiten van een ghostwriter

Als u een ghostwriter wil inschakelen dan moet diegene over verscheidene kwaliteiten beschikken om voor u bestemde teksten te maken. Een spookschrijver heeft dus meer nodig dan passie voor taal en goede schrijfkunsten, hoewel dat wel van belang is natuurlijk. Om een goede ghostwriter in te huren is het belangrijk om te weten wat voor kwaliteiten een goede schrijver moet hebben. 

Kwaliteiten van een goede spookschrijver zijn:

  • In staat zijn om van stijl en stem te veranderen
  • Diverse teksten kunnen schrijven
  • Van notities van uw hand kunnen lezen wat het ritme is waarmee u uw zinnen formuleert, wat voor vocabulaire u wel en niet gebruikt en wat de lengte is van uw zinnen
  • Literaire ingrepen kunnen maken

Een schrijver die het werk voor u doet moet dus net als een acteur in iemand anders zijn huid kunnen kruipen. Spookschrijvers hebben veel kennis over taal en herkennen iemand aan hoe diegene schrijft. 

Waarom is een ghostwriter nodig?

Het kan raar gevonden worden om niet je eigen content te maken, maar dat is helemaal niet zo raar. Regelmatige updates op social media kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de omgeving bijblijft en ze kunnen ervoor zorgen dat een netwerk behouden wordt. Niet iedereen weet precies hoe hij of zij iets wil opschrijven, maar wel wat. Hiervoor is een ghostwriter ook erg handig, want zij zullen het dan goed verwoorden. 

Het inschakelen van een spookschrijver brengt ook veel voordelen met zich mee. U weet zeker dat uw teksten van goede kwaliteit zijn en inhoudelijk correct zijn. Het zal veel tijd schelen om content te laten schrijven, het maken van goede content kost namelijk erg veel tijd. Deze tijd kunt u dan aan andere belangrijke zaken besteden. Een ghostwriter zet uw tekst ook in een taal die goed begrepen wordt en hierdoor een breed publiek kan trekken. Het inhuren van zo iemand hoeft echter niet per se te zijn om content voor u te schrijven, maar kan ook zijn voor hulp. Een spookschrijver kan zo helpen bij het promoten van bijvoorbeeld boeken, doordat ze precies weten hoe dit aangepakt moet worden om een zo groot mogelijk publiek te krijgen. 

Heeft u dus weinig tijd om uw social media up-to-date te houden? Of weet u niet zo goed hoe u uw gedachten en bedoelingen op papier zet? Dan is het inschakelen van een ghostwriter ideaal voor u! Bij Stijlfiguur Tekstbureau beschikken de schrijvers over de kwaliteiten om u zo optimaal mogelijk te helpen. Bespaar dus tijd en huur een spookschrijver bij Stijlfiguur Tekstbureau!