Longhorn schedel voor interieur

Ieder huis heeft accessoires en decoratie nodig om een interieur tot leven te laten komen. Waar je voor kiest, is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen smaak. Een longhorn schedel is bijvoorbeeld heel geschikt om aan de muur op te hangen en om een stoer tintje te geven aan het interieur. De imposante hoorns zullen ervoor zorgen dat het een echte blikvanger is en het geeft een heel stoere en landelijke uitstraling aan het geheel. Een dergelijk object past uiteraard heel goed bij een landelijke interieurstijl, maar ook als de inrichting klassiek of modern is, past dit er uitstekend bij. Een leuk punt van een longhorn schedel is ook dat het aan iedere ruimte sfeer kan geven. Als je een wat grotere hal hebt, dan kan het zorgen voor een prachtige entree. En ook in de woonkamer, de keuken of de slaapkamer kan het van toegevoegde waarde zijn. Daarnaast is het zo dat je deze niet alleen binnenshuis heel goed kunt gebruiken, maar ook buitenshuis komt het goed tot zijn recht. Een longhorn schedel aan de muur van je veranda, naast de voordeur of aan de houten wand van je tuinhuis zorgt meteen voor een stoere uitstraling van de woning.

Texas longhorn schedel

Een schedel is natuurlijk afkomstig van een dier en bij de longhorn schedel is het zo dat deze afkomstig is van de Texas longhorn, een koeienras dat zich kenmerkt door de lange hoorns van de dieren. De lange hoorns, met een spanwijdte van 140 tot 170 centimeter, zijn voor het dier ideaal om zich in het wild te kunnen verweren tegen aanvallen. Deze koeien leven in de Verenigde Staten en worden daar tegenwoordig gefokt voor het vlees. In Nederland kun je een longhorn schedel kopen bij buffaloschedels.nl. Zij verkopen enkel schedels van dieren die toch al geslacht zouden worden voor hun vlees en op deze manier zorgen zij er dus voor dat ook dit deel van het dier een goede bestemming krijgt en niet zomaar weggegooid wordt. Koop je bij dit bedrijf een van de schedels die zij aanbieden, dan krijg je hierbij altijd een certificaat waarop de afkomst vermeld staat. Zo weet je precies waar het dier geleefd heeft en heb je ook meteen een bewijs van exclusiviteit in handen. Ieder dier is immers uniek en dat maakt dat ook iedere longhorn schedel uniek is. Je haalt hiermee dus echt een exclusief decoratieobject in huis.

Ruime keus in schedels

Bij Buffalo Schedels vind je niet alleen unieke schedels, je vindt er ook een heel ruime keus. Iedere longhorn schedel die zij in de collectie hebben, hebben zij apart gefotografeerd en op hun site gezet. Dat betekent dus ook dat je ook echt dat exemplaar krijgt dat jij online uitgekozen hebt. Zoals gezegd is een longhorn schedel nogal groot, vanwege de grote spanwijdte van de hoorns. Heb jij hiervoor niet de ruimte, dan kun je bij deze winkel ook kiezen voor een buffelschedel. Deze heeft kleinere afmetingen en is daardoor heel geschikt voor kleinere woningen. Je kunt bij hen daarnaast ervoor kiezen of de schedel:

  • gegraveerd
  • gebleekt
  • helemaal natuurlijk

Bij de gegraveerde schedels krijg je echt een heel bijzonder product, de gegraveerde patronen zorgen voor een unieke uitstraling. Het is wel zo dat dit bij je moet passen. Vind jij dit niet mooi, dan kun je kiezen voor een gebleekt of ongebleekt exemplaar. Door het bleken wordt de schedel wit, waardoor deze meer afsteekt tegen de muur waaraan je deze ophangt. De ongebleekte is helemaal natuurlijk. Welke longhorn schedel of buffelschedel de beste keus voor jullie is, hangt helemaal af van jullie eigen smaak.